Mathis Vandermeeren
© Mathis Vandermeeren, Belgium, Winner, National Awards, Landscape, 2022 Sony World Photography Awards

De in Dilbeek woonachtige Mathis Vandermeeren krijgt dit jaar de eervolle prijs voor zijn dronefoto van een natuurlijke warmwaterbron.

Vorig jaar won de toen zestienjarige Mathis Vandermeeren al de National Award bij de prestigieuze SWPA. Een jaar later is het weer raak: de Dilbekenaar wint voor de tweede keer op rij de prijs voor de beste nationale inzending.  

Vandermeeren noemde zijn inzending voor 2022 Earth’s Eye (Het oog van de wereld). Hij maakte de foto in augustus van het afgelopen jaar tijdens een van zijn reizen naar IJsland. In het geothermisch gebied met de naam Hverravellir, in het hart van het eiland, liet hij zijn DJI mavic 2 Pro boven een natuurlijke warmwaterbron hangen. Zo kon hij de prachtige blauwe kleur van de oogvormige waterbron registreren.

Vandermeeren is vereerd dat mensen van over heel de wereld zijn foto waarderen. “Ik was al lang van plan om in IJsland deze foto vanuit de lucht te maken. Om nu het succes ervan te zien is ongelooflijk”, aldus de inmiddels zeventienjarige fotograaf.

Tweede award voor Mathis Vandermeeren

Mathis Vandermeeren heeft een passie voor natuurfotografie. In zijn vrije tijd trekt hij er zowel in de Belgische als in de buitenlandse natuur op uit om landschappen en dieren vast te leggen met camera of drone. Ook in zijn winnende beeld van vorig jaar, Frozen Forest (Bevroren Bos), was natuurpracht het onderwerp. Dat maakte hij in de Hoge Venen, waar het licht en vers gevallen sneeuw een mysterieuze bosfoto opleverde.

Voor de National Awards van de door Sony gesponsorde mondiale fotowedstrijd namen dit jaar fotografen uit 61 landen deel. De jury selecteerde de winnaars uit de meer dan 170.000 voor de Open competitie van de SWPA 2022 ingestuurde beelden. In totaal kreeg de organisatie dit jaar meer dan 340.000 foto’s uit 211 gebieden ter beoordeling binnen.

Net als vorig jaar ontvangt Mathis Vandermeeren fotoapparatuur van de sponsor. Ook zal zijn winnende beeld samen met de winnaars van de Student, Youth, Open en Professional competities van de Sony World Photography Awards 2022 te zien zijn in de tentoonstelling en het boek van de fotowedstrijd. Op 12 april zal de organisatie bekendmaken welke fotografen volgends de jury van de fotowedstrijd de beste beelden hebben ingestuurd.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in