Mathis Vandermeeren
© Mathis Vandermeeren, Belgium, National Award Winner, Sony World Photography Awards 2021

Mathis Vandermeeren droomde al lang van dit shot en wint er nu een prijs mee in 's werelds grootste fotowedstrijd.

De jury van de Sony World Photography Awards heeft Frozen Forest van Mathis Vandermeeren uitgeroepen tot winnaar van de Belgium National Award. De foto is ingezonden in de categorie van landschappen.

Mathis Vandermeeren is een zestienjarige fotograaf uit Dilbeek. Zijn grote passie ligt bij de natuurfotografie. Daarover zegt hij: “In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur om zowel in België als in het buitenland landschappen en dieren te fotograferen met een camera of een drone.”

Over zijn winnende foto Frozen Forest vertelt Mathis het volgende: “Het is een shot waar ik al lang van droomde. Ik maakte deze foto in december van het afgelopen jaar in de Hoge Venen. Ik dacht dat het licht en de vers gevallen sneeuw het bos erg mysterieus zouden doen lijken.”

Advertentie

Over de fotowedstrijd

De Sony World Photography Awards is ’s werelds grootste fotografiewedstrijd. De jeugdige Belgische fotograaf is een van de 62 fotografen die dit jaar een National Award hebben gekregen. Deze categorie staat wereldwijd open voor fotografen van elk niveau. Als winnaar van de National Award van dit jaar ontvangt Mathis de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony. Op zijn Instagram-pagina kan je meer beelden van hem bewonderen.

De winnaars in de competitie Student, Youth, Open en Professional van de Sony World Photography Awards 2021 worden op 15 april 2021 digitaal bekendgemaakt door de World Photography Organization. Voor meer informatie over winnaars en shortlists bezoek www.worldphoto.org. Eerder maakte de organisatie al bekend dat zij twee Belgische inzendingen, van Wesley Dombrecht en Arvind Jayashankar, op de shortlist van dit jaar heeft gezet. Vorige week vertelde Wesley aan Shoot hoe hij zijn stijlvolle winnende reeks heeft gemaakt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in