z fc

Nikon breidt de mogelijkheden van de Z fc op vier punten uit middels een firmware-update naar versie 1.20.

Naast de updates voor de Z9 heeft Nikon ook voor de eigenaren van een Z fc wat nieuws in petto. Zij kunnen hun camera upgraden naar firmwareversie 1.20. Die brengt op een viertal punten verbeteringen.

Ten eerste biedt de Z fc na het installeren van de nieuwe firmware ook ondersteuning voor de Nikkor Z 28-75mm-lens. Ten tweede ververst de camera het scherpstelpunt met een hogere frequentie. Dat gebeurt als de gezichts-/oogherkenning is ingeschakeld en de AF op meevolgende scherpstelling is ingesteld.

Te slotte verhelpt firmwarenummer 1.20 een aantal bugfixes. Zo maakte de camera onderbelichte foto’s bij sluitertijden van 1/250 s of korter met een flitser die compatibel is met automatische snelle FP-synchronisatie en 1/200 sec. (automat. FP) voor de flitssynchronisatiesnelheid was ingesteld. (Dit gold niet voor de SB-500 flitser van Nikon.) Ook kon je de AE-L/AF-L-knop niet gebruiken om in te zoomen op het scherm als je de ontspanknop half had ingedrukt als je Zoom aan/uit aan deze button had toegewezen. Beide bugs heeft Nikon met de nieuwe firmware dus verholpen.

Firmwareversie 1.20 voor de Nikon Z fc kun je voor macOS en Windows downloaden op de ondersteuningspagina van de camera.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in