Photoshop Ipad Desktop 4

Photoshop voor iPad krijgt toegang tot de toverstaf en het retoucheerpenseel. Op desktop wordt luchtvervanging uitgebreid.

Het was eind 2019 dat Photoshop voor iPad eindelijk het levenslicht zag. De tool had toen nog niet de volle kracht van Photoshop voor desktop, maar de voorbije jaren heeft Adobe hard gewerkt aan het uitbreiden van de functionaliteit. Vanaf nu worden de populaire Healing Brush (retoucheerpenseel) en Magic Wand (toverstaf) toegevoegd, enkele van de meest gevraagde en gebruikte features. 

De Healing Brush zal je ongetwijfeld helpen imperfecties weg te werken die de aandacht afleiden van wat echt belangrijk is. Hiervoor kan je een Apple Pencil gebruiken voor extra nauwkeurigheid. De Magic Wand gebruik je natuurlijk om selecties te maken en dat in additie van tools zoals Select Subject en Refine Edge die werken via Adobe Sensei, de AI van Adobe. 

Tot slot kan je Photoshop nu ook gebruiken op twee schermen door je iPad aan een externe monitor te koppelen via USB-C of HDMI. Op die manier kan jij verderwerken terwijl anderen het resultaat bekijken.

Advertentie

Updates voor Photoshop op desktop

Op desktop krijg je dan weer toegang tot andere zaken. Update 22.5 is te downloaden via de Creative Cloud-app en voegt nieuwe luchten toe die je kan gebruiken met Sky Replacement (luchtvervanging), een tool die de laatste jaren enorm populair aan het worden is. Wie wil kan nu tot 5.000 luchten importeren. 

Adobe voegt ook het Discover Panel (het paneel Ontdekken) toe dat bereikbaar is met de sneltoets Command+F (macOS) of Ctrl+F (Windows) of via de zoekmodule rechts bovenaan. In Ontdekken doet Photoshop voorstellen op basis van de content waaraan je werkt en toont het handige tips en suggesties. Zo hadden we bij een productfoto bijvoorbeeld de optie om meteen de achtergrond te verwijderen. Erg handig. 

Photoshop Beta en Adobe Max

Alle andere aankondigingen kan je lezen in het artikel op de blog van Adobe, maar we willen nog even de Photoshop Bèta aanhalen die vanaf deze maand toegevoegd wordt. Deze is apart via de Creative Cloud desktop-app te installeren en laat je toe om nieuwe toevoegingen als eerste te testen en er feedback over te geven voor ze verschijnen. 

We geven meteen ook mee dat Adobe Max dit jaar plaats zal vinden van 26 tot en met 28 oktober en bomvol sessies, keynotes en workshop zal zitten die helemaal gratis zijn. Je aanmelden kan via de Adobe Max-website

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in