Photoshop op de iPad

Adobe heeft bevestigd dat Photoshop op de iPad beschikbaar is. De softwaremaker maakte het nieuws tijdens zijn jaarlijkse conferentie met aankondigingen van nieuwe programma’s en updates, Adobe MAX, bekend. Tijdens de vorige editie van de bijeenkomst toonde het al een werkende versie van Photoshop CC op een Apple-tablet. Photoshop op de iPad is gebaseerd op […]

Adobe heeft bevestigd dat Photoshop op de iPad beschikbaar is. De softwaremaker maakte het nieuws tijdens zijn jaarlijkse conferentie met aankondigingen van nieuwe programma’s en updates, Adobe MAX, bekend. Tijdens de vorige editie van de bijeenkomst toonde het al een werkende versie van Photoshop CC op een Apple-tablet.

Photoshop op de iPad is gebaseerd op dezelfde code als de desktopversie, maar is opnieuw ontworpen om te kunnen worden gebruikt op mobiele apparaten. Zo heeft Adobe de interface van de software opgeschoond en de buttons groter gemaakt, zodat de software beter met vinger of stylus kan worden bediend. De iPad-versie ziet er grotendeels uit als het programma voor desktop, maar de menustructuur aan de bovenzijde ontbreekt.

Nog niet alle functies in Photoshop op de iPad

Net als de desktopversie van Photoshop biedt Photoshop op de iPad volledige ondersteuning van het PSD-formaat. De beelden die je met de app maakt, worden opgeslagen in de Creative Cloud. Vandaar kun je ze ook verder bewerken op een computer.

Bètatesters hebben al laten weten dat niet alle functies van de grote Photoshop in de huidige versie van Photoshop op de iPad zitten. Volgens Adobe richt het zijn pijlen met de iPad-versie vooral op de “normale taken en workflows die nuttig zijn voor de meeste Photoshop-gebruikers”. De app bevat daarom vooral de basisversies van bewerkingen, penselen, maskers, lagen, cropopties en dergelijke. Moeilijkere functies als het selecteren van een object, het verfijnen van randen, het roteren van het canvas en betere penselen worden in latere versies toegevoegd.

Ook in Photoshop op de iPad kan je met lagen werken.

Photoshop werkt op iPadOS 13.1 of nieuwer op de volgende apparaten:

  • iPad Pro (wifi, wifi en mobiel)
  • iPad Pro (12,9-inch) en 2e generatie
  • iPad Pro (10,5-inch)
  • iPad Pro (9,7 inch)
  • iPad 5e generatie
  • iPad Mini 4
  • iPad Air 2

Je kan Photoshop op de iPad 30 dagen gratis proberen. Als je een Creative Cloud-fotografie abonnement van 20 GB hebt, of die aanschaft vóór 31 januari 2020, dan krijg je de app automatisch bij Lightroom, Lightroom Classic en Photoshop.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in