Sigma 35mm F1.4 DG DN | Art

De Sigma 35mm F1.4 DG DN | Art heeft een diafragmaring en een AFL-knop waaraan je zelf functies kan toewijzen.

In 2012 introduceerde Sigma haar eerste objectief binnen de Art-lijn: de 35mm F1.4 DG HSM | Art. Met dit objectief zette SIGMA de standaard voor alle Art-objectieven die het daarna heeft geïntroduceerd. Nu, negen jaar later, komt het bedrijf met de Sigma 35mm F1.4 DG DN | Art. Die is compleet opnieuw ontworpen, specifiek voor hedendaagse systeemcamera’s.

Ondanks dat het nieuwe objectief aanzienlijk kleiner en lichter is in vergelijking tot de oorspronkelijke lens, levert deze het een zelfde hoge scherpte over het hele frame en bij alle diafragmaopeningen. Het heeft optische aberraties onder controle en produceert een zacht en aantrekkelijk bokeh.

Optische prestaties Sigma 35mm F1.4 DG DN | Art

De nieuwe 35mm F1.4 Art is ontworpen om exceptionele optische prestaties te leveren. Dit optische ontwerp omvat vijftien lenselementen in elf groepen, waarvan zes elementen van speciaal glas. Deze optica corrigeert alle vormen van aberraties, inclusief axiale chromatische aberratie die de camera of software niet kan corrigeren.

Advertentie

Bovendien beheerst het objectief sagitale coma flare zeer goed, zodat heldere lichtpunten naar het rand van het beeld niet flakkeren. Dit is vooral gewenst voor low-light- en nachtfotografen. Sigma heeft veel aandacht besteed aan het reduceren van flare en ghosting, waardoor dit objectief zeer goed moet presteren bij tegenlichtopnames. Het zachte, ronde bokeh is mogelijk dankzij de elf afgeronde diafragmalamellen.

AF-motor

Een stappenmotor drijf het autofocussysteem van de lens aan. Omdat deze slechts een lichtgewicht element aanstuurt, reageert de AF snel, stil en responsief. Ook bewegende onderwerpen kun je zo effectief door het AF-systeem laten volgen. Ook manueel scherpstellen is mogelijk, met een vloeiende en nauwkeurige draairing, die ook voor filmmakers de juiste weerstand biedt.

De Sigma 35mm F1.4 DG DN | Art is voorzien van een diafragmaring, die je kan vergrendelen met de lock-switch. De diafragmaring kan je ook klikloos maken, zodat je tijdens het filmen geen storende geluiden registreert. Het objectief heeft verder een AFL-knop, waaraan je, afhankelijk van de camera, diverse functies kan toewijzen. De knop is zo geplaatst dat je hem tijdens het fotograferen eenvoudig kan bedienen met de duim.

De lens heeft een stof- en spatwaterdichte constructie en een voorste lenselement dat is voorzien van een olie- en waterafstotende coating. De standaard meegeleverde zonnekap is ontworpen on flare optimaal te reduceren en zorgt tegelijkertijd voor bescherming. Dankzij een lock-mechanisme blijft de kap te allen tijd op het objectief zitten.

De Sigma 35mm F1.4 DG DN | Art is vanaf mei verkrijgbaar voor Sony E-mount en L-mount en heeft een adviesprijs van 849 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in