Sigma 20mm F2

De lichtsterke Sigma 20mm F2 DG DN is ideaal voor landschappen, groothoekportretten, bruiloften, interieurs én astrofotografie.

Met de 20mm F2 DG DN Contemporary introduceert Sigma zijn zevende objectief in de I-series. Net als de overige modellen in de kwaliteitsreeks is de groothoekprime beschikbaar met vatting voor systeemcamera’s van Sony en systemen met een L-mount.

Sigma ontwerpt de lenzen van de I-series om je “te helpen je creatieve visie vorm te geven”. De I staat daarbij voor drie zaken: identiteit, iconisch en instinct. In de praktijk komt het neer op lenzen voor moderne fullframe camera’s, die een combinatie van optische kwaliteit, een hoogwaardige bediening en een compacte vormfactor bieden.

Vanwege zijn ontwerpspecificaties en optische kwaliteiten is de 20mm volgens Sigma ideaal voor het schieten van landschappen, groothoekportretten, bruiloften en interieurs. Ook voor astrofotografie biedt de prime mogelijkheden, omdat hij geen last heeft van sagitaal coma flare. Dit effect treedt op bij lichtpunten in het donker, die er dan uitzien als een soort van vogeltjes met gespreide vleugels.

Sigma-CEO Kazuto Yamaki presenteerde de nieuwe lens vandaag in een livestream.

Specificaties Sigma 20mm F2

De 20mm heeft net als de 24mm, 35mm en 65mm in de reeks een maximaal diafragma van f/2. Daarmee is de lichtsterke prime ook geschikt voor mindere lichtomstandigheden en voor situaties waar je een kleine scherptediepte wil. Het diafragma van de lens kan je tot f/22 dichtknijpen.

In de metalen behuizing bevinden zich dertien lenselementen verdeeld over elf groepen. Daarvan zijn er meerdere van speciale glassoorten gemaakt, zoals laagdispersie en asferische elementen om aberraties te minimaliseren. De Sigma voorkomt flare en ghosting in tegenlichtsituaties dankzij meerdere coatings op de elementen.

De nieuwe prime is uiterst compact. Het objectief is 72,4 millimeter lang en heeft een maximale diameter van 70 millimeter. Bovendien is het met 370 gram zeker niet zwaar. Opvallend genoeg zijn dit vergelijkbare cijfers als de in september gepresenteerde 24mm F2 van de I-series. Scherpstellen kan je met de 20mm vanaf 22 centimeter.

De Sigma 20mm F2 DG DN Contemporary heeft een adviesprijs van 799 euro. Hieronder zie je viertal voorbeeldfoto’s die Sigma-ambassadeurs met de nieuwe prime maakten. Een testexemplaar van het objectief is inmiddels onderweg naar de burelen van Shoot.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in