Samyang AF 24 mm F1.8 FE

De Samyang AF 24 mm F1.8 FE heeft een unieke functie voor astrofotografie, waarmee je direct kunt scherpstellen op oneindig.

Volgens Benelux-importeur Transcontinenta is de Samyang AF 24mm F1.8 FE voor Sony-fotografen het perfecte objectief voor astrofotografie. De lens beschikt namelijk over een functie die hiervoor speciaal is ontworpen. In de zogenaamde Custom Mode kun je direct scherpstellen op oneindig door op de Focus Hold-knop te drukken.

Aangezien de standaardwaarde per camerabody enigszins kan verschillen, kan deze functie uitkomst bieden bij de oneindige scherpstelling. Je kan zelf de exacte scherpstelwaarde opslaan om die later op te roepen met Focus Hold. Aangezien astrofotografie in het donker gebeurt, is het ook handig dat een LED-indicator de functie ondersteunt. Komt de ingestelde scherpstelwaarde niet overeen met die van de scherpstelring, dan kleurt deze rood. Na een klik op Focus Hold stelt het objectief automatisch in op de opgeslagen waarde en kleurt de LED groen.

Overigens is het ook mogelijk om een andere waarde voor de functie op te slaan. Landschapsfotografen zullen bijvoorbeeld kiezen om de hyperfocale afstand van de AF 24mm te kiezen. Voor straatfotografen kan het praktisch zijn om een afstand van 2 meter voor zone-focusing in te stellen.

Op de weerbestendige behuizing is ook zogenaamde Custom Switch aanwezig. Die moet het bedienen van de Samyang AF 24mm F1.8 FE intuïtief en eenvoudig maken doordat je de schakelaar kan aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Zo kun je in de AF-stand van het objectief kiezen uit twee standen met handige functies. De scherpstelring kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het instellen van het diafragma, de belichtingscorrectie of een handmatige scherpstelling. In de toekomst zullen meer functies worden toegevoegd door een firmware-update. Daarvoor heb je het los verkrijgbare Samyang Lens Station nodig.

Specificaties Samyang AF 24mm F1.8 FE

De nieuwe toevoeging aan Samyangs assortiment van compacte autofocusobjectieven voor de Sony E-mount, waartoe ook deze 45mm en 75mm behoren, is klein en licht. De AF 24mm F1.8 FE weegt 230 gram en heeft een lengte van 71 mm bij een maximale diameter van 65 mm. Dankzij de schroefdraad kan je er 58mm-filters op vastmaken.

De interne optica bestaat uit elf lenselementen die zijn verdeeld over acht groepen. Zeven daarvan zijn speciale lenzen: twee ASP, drie HR en twee ED. Ze zorgen voor foto’s met een minimale sferische aberratie en coma en een hoge resolutie tot in de hoeken, zelfs bij de volle opening van f/1.8. Het grote, cirkelvormige diafragma bestaat uit negen lamellen en produceert een zacht en natuurlijk ogend bokeh. Het optisch ontwerp maakt het mogelijk om tot een minimale afstand van slechts 19 centimeter scherp te stellen.

De Samyang AF 24mm F1.8 FE is vanaf half mei beschikbaar voor een adviesverkoopprijs 499,99 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in