Samyang AF 45mm f/1.8 FE

Samyang heeft zopas zijn nieuwste lens voorgesteld voor fullframecamera’s van Sony. Het gaat om de AF 45mm f/1.8 FE lens voor Sony FE-vattingen. Op de Samyang website, wordt de lens voorgesteld als “Tiny But Premium” (klein maar premium). Klein omdat ze maar 5,61 centimeter meet en slechts 162 gram weegt. Premium omdat deze 45mm-lens voor […]

Samyang heeft zopas zijn nieuwste lens voorgesteld voor fullframecamera’s van Sony. Het gaat om de AF 45mm f/1.8 FE lens voor Sony FE-vattingen.
Op de Samyang website, wordt de lens voorgesteld als “Tiny But Premium” (klein maar premium). Klein omdat ze maar 5,61 centimeter meet en slechts 162 gram weegt. Premium omdat deze 45mm-lens voor minder vervorming zorgt dan een 35mm en tegelijkertijd een bredere hoek heeft dan een traditionele 50mm-lens. Scherpstellen kan al vanaf 0,45 centimeter. Verder is de lens voorzien van een UMC-coating die lensflare en ghosting sterk moet verminderen en kan ze tevens gebruikt worden op APS-C-camera’s, waar ze dienst doet als een korte telelens van 67.5 mm.
Volgens de fabrikant biedt het nieuwe objectief een erg goede beeldscherpte, zowel in het centrum als aan de randen van het opnamebeeld. Dat wordt bereikt door de interne constructie van zeven glazen lenselementen in zes groepen, waarvan twee ASP (asferische) lenzen en een ED (Extra-low Dispersion) lenselement. Deze opbouw en speciale glassoorten zouden zorgen voor een krachtige correctie van aberraties en vertekening én voor een gelijkmatig helder beeld met hoge scherpte tot aan de randen. Tot slot zou het afgerond, negenbladig diafragma bij F/1.8 garant staan voor een fraaie bokeh bij portretten, natuuropnamen en close-ups.
Deze compacte en lichte Samyang-lens zal vanaf juni te koop zijn via de erkende Samyang-dealers in de Benelux voor de adviesverkoopprijs van 399 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.