NX Studio


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Nikon heeft vandaag versie 1.0 van NX Studio uitgebracht. Met deze nieuwe software kun je zowel foto’s als video’s bekijken, verwerken en bewerken. Gebruikers van digitale camera’s van Nikon kunnen de software vandaag gratis downloaden.

De software integreert de functies van ViewNX-i, Nikons huidige software voor beeldweergave, met die van Capture NX-D, de beeldverwerkings- en -bewerkingssoftware van het bedrijf. Hierdoor kunnen gebruikers hun beelden dus in één toepassing bekijken, verwerken en bewerken. NX Studio bevat uiteenlopende weergaveopties, zoals filmstrip met opties voor zowel horizontale als verticale voorbeelden, plus een opname-informatieweergave die eenvoudig is af te lezen.

NX Studio neemt een breed scala aan bestaande functies van ViewNX-i en Capture NX-D over. Zo biedt de software onder meer functies voor gedetailleerde bewerking zoals Picture Controls, witbalansinstellingen en belichtingscorrectie voor RAW-gegevens. Daarnaast bevat de toepassing kleursturingspunten, waarmee gebruikers kleuren binnen een opgegeven gebied kunnen aanpassen. Ook is er een retoucheerpenseelfunctie voor geavanceerde correctie ingebouwd.

Studio NX werkt intuïtief

Volgens Nikon werkt de menustructuur intuïtief omdat hij is ingedeeld op workflow. Dat zorgt voor een menu dat eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te begrijpen is. Bovendien reageert elke functie sneller dan in de twee afzonderlijke programma’s. De nieuwe software biedt zo een soepeler bewerkingsproces voor zowel foto’s als video’s.

Ook Nikon Image Space is in Studio NX ingebouwd. Vanuit het pakket kunnen gebruikers hun beelden overzetten naar de cloudopslag- en deeldienst van het fotografiebedrijf. Het pakket is ook compatibiliteit met andere software, zoals Nikon Transfer 2 en Camera Control Pro 2, zodat een soepele workflow na de opname gegarandeerd is.

Met de introductie van het nieuwe alles-in-één-pakket zal Nikon de ondersteuning voor View NX-i en Capture NX-D stoppen. Er komen voor deze programma’s dus geen updates voor nieuwe besturingssystemen of nieuwe functies meer. Het raadt zijn klanten die View NX-i en Capture NX-D gebruiken aan om te updaten naar NX Studio.

Nikon zegt Studio NX voortdurend bij te werken om de compatibiliteit met nieuwe cameramodellen te garanderen. De software kan gratis worden gedownload van het Downloadcentrum van Nikon.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in