Nikon Z6 II

De Nikon Z6 II en Z7 II krijgen eind deze maand een betere oogdetectie en meer opties voor filmers. Ook komt er een Z6 II-videokit.

Nikon heeft voor zijn nieuwste fullframe systeemcamera’s nieuwe firmware gepubliceerd. De update verbetert de prestaties van de AF-functie voor oogdetectie op de Nikon  Z6 II en Z7 II. Ook maakt hij extra opname-indelingen en videoworkflows mogelijk bij het filmen met de Z6 II. Nikon lanceert bovendien een videokit voor de Z6 II.

Na uitvoering van de update naar firmware 1.10 kunnen de Z6 II en Z7 II de ogen van mensen zelfs detecteren wanneer het gezicht van de persoon in het beeld klein is. Ook zijn er verbeteringen te zien wanneer je fotografeert met automatisch veld-AF (mensen) en breedveld-AF (groot-mensen).

Meer videomogelijkheden

Deze firmware-update voegt ook ondersteuning voor 4K UHD/60p aan de opties voor video-opname van de Z 6II toe. Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt het beeldveld vastgezet op het DX-videoformaat en wordt de videokwaliteit vastgezet op Normaal. Op beide fullframes is na de update RAW-video-uitvoer naar de externe recorders van Blackmagic Design mogelijk. Videomakers kunnen zo bewegend beeld vastleggen in de Blackmagic RAW-indeling en in de ProRes RAW-indeling.

Een Nikon-servicecentrum kan de functie voor RAW-video-uitvoer tegen een vergoeding inschakelen. Als dit is gebeurt, kan de Nikon Z7 II full-HD RAW-video opnemen met het FX-videoformaat en 4K UHD RAW-video met het DX-videoformaat. De Z6 II kan dan 4K UHD- of full-HD RAW-video met zowel het FX- als het DX-videoformaat opnemen.

Blackmagic RAW is een gebruiksvriendelijke codec die alle voordelen van RAW-opnamen biedt. Door gebruik te maken van meerdere nieuwe technologieën, zoals een nieuw geavanceerd demozaïek-algoritme, levert Blackmagic RAW beelden zonder zichtbaar verlies die ideaal zijn voor workflows met een hoge resolutie, een hoge beeldsnelheid en een hoog dynamisch bereik.

Videokit voor Nikon Z6 II

Net als voor de Z6 heeft heeft Nikon een essentiële videokit voor de Z6 II aangekondigd. Die moet eind deze maand beschikbaar zijn. De kit bevat een Z6 waarop de functie voor RAW-video-uitvoer al is ingeschakeld. Daar krijg je dan de Atomos Ninja V, een FTZ-vattingadapter, een SmallRig quick-release camera cage en belangrijke accessoires zoals accu’s bij. Met deze videokit heb je direct alle belangrijke hulpmiddelen die nodig zijn om video-inhoud naar een hoger niveau te tillen.

Firmware 1.10 voor de Z7 II kan je vanaf 25 februari hier downloaden. Voor de Z6 II moet je vanaf die datum hier zijn. De Nikon Z6 II videokit gaat zo’n 3199 euro kosten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in