Nikon introduceert vandaag een videokit met de Nikon Z6 voor videoprofessionals en content creators. De kit biedt alle nodige uitrusting en hulpmiddelen om direct in hoge kwaliteit te filmen met de Z6. Volgens Nikon biedt de videokit filmers de vrijheid om de componenten aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren, waardoor hij de kosten van extra apparatuur voorkomt.

Onderdelen van de Z 6 videokit

De kit bevat de Nikon Z6-systeemcamera en de FTZ-vattingadapter, die naadloze integratie met een uitgebreid assortiment NIKKOR-objectieven met F-vatting mogelijk maakt. De Z6 biedt fullframe 4K-video van hoge kwaliteit bij hoge bitsnelheden. De camera is voorzien van optische vibratiereductie (VR) over vijf assen die samenwerkt met elektronische VR voor stabiele opnamen. Bovendien ondersteunt de Nikon systeemcamera het Atomos Open Protocol. Deze is nodig om integratie met de meegeleverde Atomos Ninja V mogelijk te maken. Later dit jaar brengt Nikon een firmware-update voor de Z6 uit. Daarmee kan de camera een RAW-uitvoer leveren in de ProRes RAW-indeling van Apple. Met de Atomos Ninja V heb je als filmer zo een maximale flexibiliteit bij het graderen van het beeldmateriaal.

Z 6 videokit
De Z 6 videokit omvat alles om je eerste 4K-films te schieten.

Ook een SmallRig quick-release camera cage is onderdeel van de Z 6 videokit. Deze heeft een aan de bovenzijde bevestigde top handle om vloeiendere bewegende beelden te maken. Onderwerpen zijn daardoor makkelijker te volgen. Met de kit ben je helemaal klaar om je eerste films te maken, en biedt ook de flexibiliteit om te worden aangepast met extra apparatuur voor elke filmstijl.

De Nikon Z6 videokit kan je nu vooruit bestellen voor een prijs van 2.899 euro, vanaf medio september start de verzending.

Dit wordt meegeleverd

  • Nikon Z6-camerabody: inclusief 24,5 MP, 100-51.200 ISO, van 6K downsampled 4K-video met volledige pixeluitlezing, tot 120 bps in FHD, 10-bits N-Log en tijdcode-uitvoer, 8-bits interne opname met maximaal 144 Mbps en functies voor slow motion en time-lapse in de camera.
  • FTZ-vattingadapter van Nikon: maakt het mogelijk om zonder verlies van beeldkwaliteit Nikkor objectieven met F-vatting, waaronder allerlei filmobjectieven, te gebruiken.
  • Atomos Ninja V: flexibel monitorgebruik en flexibel vastleggen in de ProRes- en DNxHR-indeling die gereed is voor bewerken.
  • SmallRig quick-release camera cage: de SmallRig-camera cage beschikt over een Manfrotto compatibel quick release plate, zodat je de camera in enkele seconden van het ene tripod- of monopodstatief naar het andere kunt overzetten.
  • Twee Nikon EN-EL15b accu’s: oplaadbare Li-ion-accu’s zorgen ervoor dat je altijd gereed bent om de volgende scène te filmen.
  • Spiraalvormige HDMI-kabel: ondersteunt alvast snelle HDMI 2.0 voor 4Kp60 ProRes- en RAW-opnamen met een hoge beeldsnelheid.
  • Accu’s van 5200 mAh: twee accu’s en een snelle lader voorzien de Atomos zelfs tijdens de langste opname van voeding.
  • SmallRig-handvat voor de camera cage: aan de bovenzijde bevestigde top handle voor het met gemak volgen van het onderwerp.
  • SmallRig Magic Arm: bevestig de Atomos Ninja V op de camera cage met de Magic Arm-klem.
Z 6 videokit
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in