Google One

Androidgebruikers en One-abonnees krijgen vanaf deze week een pak meer bewerkingsopties voor hun beeldbestanden in Google Foto's.

Google Foto’s heeft een uitgebreide update gekregen die een heleboel nieuwe functies bevat om foto’s en video’s te bewerken. iOS-gebruikers hadden de reeks nieuwe tools al voorhanden, Google heeft ze afgelopen week ook uitgerold voor Android. Bovendien krijgen Google One-abonnees verschillende nieuwe opties die niet voor gratis gebruikers beschikbaar zijn.

Google One

Het meest opvallende aan de update is dat de zoekmachinegigant eindelijk een breder onderscheid maakt tussen gratis gebruikers en One-abonnees. Naast het feit dat je als One-abonnee de respectievelijke kwaliteit van je foto kan behouden, waren er geen voordelen aan de extra kost.

In de nieuwe update krijgen One-abonnees nu ook Portrait Blur en Portrait Light. Die functies waren al beschikbaar op de eigen Pixel-smartphones. Met Portrait Blur kan je de achtergrond van portretfoto’s meer of minder vervagen. Portrait Light geeft je dan weer de mogelijkheid om meer licht toe te voegen aan je portretfoto’s. Ook oudere portretfoto’s kunnen met deze tools bewerkt worden.

Google One

Bovendien gaat de Foto’s app voortaan op basis van michine learning de foto’s van One-abonnees automatisch verbeteren. Dat doet het met een dynamic en sky suggesties. Beide filteropties gebruiken de technologie om een foto eventueel sterker naar voren te brengen. In veel gevallen maakt dat een foto ook dramatischer. De app doet het natuurlijk niet zonder jou toestemming.

Google One

Video’s bewerken

Gratis gebruikers krijgen in de nieuwe update de mogelijkheid om video’s bij te snijden, het perspectief te veranderen en tientallen filters toe te voegen. Bovendien is het ook mogelijk om contrast, helderheid en saturatie van video’s aan te passen. De meeste nieuwigheden hier zijn voorzien voor het videogedeelte van de Foto’s-applicatie.

Afgelopen week is de update uitgerold voor gratis gebruikers op Android en One-abonnees op iOS én Android. Smartphones op Android hebben wel minstens Android 8 nodig en 3 GB aan werkgeheugen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in