Alice
Credit: Naomi Christie

Met Alice gebruik je MFT-objectieven op je telefoon. De cameramodule is nu voor prijzen vanaf 627 euro te bestellen op Indiegogo.

Eerder schreven we al over de Alice camera, een module die je aan je smartphone vastmaakt om er vervolgens mee te fotograferen en filmen. Sinds gisteren is de cameramodule te bestellen op de crowdfundingwebsite Indiegogo.

Alice is een compacte en onopvallende cameramodule die je op de achterkant van je smartphone kan monteren. Een snelle draadloze gegevensoverdracht tussen de camera en telefoon moet ervoor zorgen dat je het telefoonscherm kan gebruiken als realtime zoeker.

De module kan worden geplaatst op telefoons met een breedte van 6,42 tot 7,81 centimeter. Zo past hij op zowel een ‘kleine’ iPhone 6 als de flinke iPhone 12 Pro Max. Alice werkt niet alleen samen met iOS-telefoons, ze kan ook op alle Android-telefoons met de genoemde afmetingen worden geplaatst. Voor beide besturingssystemen komt er te zijner tijd een app beschikbaar, waarmee je het zoekerbeeld kan bekijken en Alice kan bedienen.

Advertentie

Credit: Naomi Christie

Alice heeft een MFT-sensor

De cameramodule is voorzien van een vatting voor Micro Four Thirds-objectieven. Een door Sony geproduceerde sensor van ongeveer 11 megapixel verwerkt het licht dat erdoorheen komt. Alice zet sterk in op kunstmatige intelligentie en heeft daarvoor een speciale ai-chip aan boord. Volgens de makers is Alice vanaf het begin ontworpen om optimaal gebruik te maken van AI en computationele fotografie. Daarmee moet Alice nieuwe mogelijkheden en technieken gaan bieden voor onder meer autofocus, automatische belichting en kleurbeheer.

De module kan filmen in 4K-kwaliteit met maximaal 30 frames per seconde, in full-HD zijn dat er 60. De combinatie telefoon-camera biedt volgens de makers een snelle en intuïtieve manier om video’s te maken en te delen. Met een simpele handeling kan je direct livestreamen en posten op Twitch, Youtube, TikTok, Instagram en Facebook. Je hoeft dus niet eerst te downloaden, exporteren of renderen.

Op Indiegogo zijn er verschillende pakketten te bestellen. De goedkoopste versie op dit moment bevat een enkele Alice camera die je met 26 procent korting voor 627 euro kan bestellen. Op de website van het bedrijf en op Indiegogo lees je meer over de mogelijkheden en de specificaties van Alice camera.

De CEO van Alice, Vishal Kumar, zegt dat zijn bedrijf van plan is om dit jaar een kleine hoeveelheid van de camera te produceren. De campagne op Indiegogo loopt 30 dagen, en geïnteresseerden moeten er snel bij zijn want “op is op”. Kumar verwacht de eerste modules in oktober van 2021 te kunnen verzenden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in