Fujifilm X-E4

De Fujifilm X-E4 deelt onder meer de 26MP-sensor met de X-S10, maar heeft een compactere body. De camera is vanaf eind februari te koop.

Fujifilm introduceerde vandaag ook de X-E4. Het is de nieuwste toevoeging in Fujifilms serie met camera’s met een klassiek meetzoeker-ontwerp. De camera heeft dezelfde APS-C-sensor van 26 megapixels als de X-S10, maar ontbeert de beeldstabilisatie van die camera.

De X-E4 is zo compact dat de afmetingen bijna overeenkomen met de compact camera’s uit de populaire X100-serie. Voor extra gemak in de bediening heeft Fujifilm voor de X-E4 een thumbgrip en handgrip ontwikkeld. Deze accessoires zorgen voor meer stabiliteit en grip en zijn zowel optioneel als in een kit met de X-E4 verkrijgbaar.

Fujifilm X-E4 deelt veel met andere X-camera’s

Net als in de X-S10 en de X-T4 verwerkt een quad-core X-Processor 4 in de nieuwe camera de gegevens van de beeldsensor. De autofocusprestaties zijn daarom ook van hetzelfde niveau als die twee toestellen. De X-E4 maakt gebruik van een fasedetectiesysteem dat de gehele sensor dekt. Dankzij de nieuwste algoritmes stelt de camera in 0,02 seconde automatisch scherp op ogen of gezichten. Ook in slechte lichtomstandigheden staat het AF-systeem zijn mannetje: het blijft tot -7.0 EV automatisch focussen.

Advertentie

Serieopnamen zijn met de X-E4 mogelijk tot 30 frames per seconde. Bij die instelling gebruikt de camera een kleiner deel van het sensoroppervlak (1,25x crop) en de elektronische sluiter. Zonder crop zijn met die sluiter reeksen tot 20 beelden per seconde mogelijk. Met de mechanische sluiter ligt de max op 8 fps.

Body en video

De X-E4 heeft ook dezelfde OLED-EVF als de X-S10, die beelden met 2,36 miljoen punten toont. Aan de achterkant kan je kadreren met behulp van het 3inch-touchscreen met 1,63 miljoen beeldpunten. Het scherm kan je 180 graden omhoog en omlaag kantelen, waardoor de camera ook geschikt is voor selfies en vlogs.

Ten opzichte van zijn voorganger heeft de X-E4 op de sluitertijdkeuzeschakelaar een nieuwe P-positie gekregen. Daardoor is de camera snel in automaat stand te schakelen. Aan de bovenkant vind je ook een wiel voor de belichtinscompensatie.

De nieuwe rangefinderstijl-camera heeft volgens Fujifilm alle mogelijke videofuncties meegekregen die in zo’n compacte behuizing mogelijk zijn. Filmen kan de X-E4 op maximaal 4K tegen 30p. Ook is een full-HD 240p filmmodus aanwezig, die een 10x slowmotioneffect geeft. In totaal heeft deze compacte Fujifilm 18 filmsimulaties aan boord om je beelden direct van een stijlvol uiterlijk te voorzien.

De X-E4 is vanaf eind februari leverbaar voor een adviesprijs van 899 euro. Voor de kit met grip-accessoires betaal je 100 euro meer. Er komt ook een kit met Fujinon XF27mm-objectief. Die gaat 1049 euro kosten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in