Godox AD100Pro

De Godox AD100Pro heeft een compact en licht ontwerp en ondersteunt dezelfde functies als andere flitsers in de AD-serie van het bedrijf.

Met de Godox AD100Pro heeft de lichtspecialist zijn nieuwste flitser gelanceerd. Het apparaat heeft de toevoeging Pocket Flash gekregen, om aan te geven dat het om een compact ontwerp gaat. De AD100Pro heeft dezelfde functies (zoals TTL en HSS) als andere flitsers in de AD-serie van Godox.

De flitser heeft met afmetingen van 120 x 76 x 76 mm een opvallend klein en cilindervormig ontwerp. Gecombineerd met het gewicht van slechts 524 g (inclusief batterij) maakt dat het een ideaal apparaat om mee te nemen.

De ronde flitskop is voorzien van magneten waarop accessoires uit de AK-R1 kit passen. De Godox AD100Pro is ook op een S2-bracket te bevestigen, waardoor je er ook accessoires met een Bowen-mount mee kan gebruiken.

Godox AD100Pro

Godox AD100Pro is draadloos te triggeren

De flitser heeft ook het 2.4G Wireless X System van Godox ingebouwd, zodat je de flitser kan aansturen met de X-serie triggers van het bedrijf. Zo kan je flitser aansturen met alle bekende cameramerken: Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax en Sony. Dankzij de draadloze Godox-technologie kan de AD100Pro worden gebruikt over 32 draadloze kanalen in maximaal 5 groepen. Aansturen is mogelijk tot op een afstand van ongeveer 100 meter.

De flitser is voorzien van een 2.600 mAh-batterij, die volgens Godox met een volle acculading 360 flitsen op vol vermogen levert. Dit is dezelfde batterij die wordt gebruikt door de Godox V1-flitser. De Godox AD100Pro heeft een maximaal vermogen van 100 Ws dat je in negen stappen kan instellen van 1/256 tot 1/1. Godox geeft een kleurtemperatuur op van 5800K met een tolerantie van +/- 200K. De flitser bevat een 1.8W COB LED-instellicht met 10 vermogensniveaus.

Godox AD100Pro
De ronde flitskop is voorzien van magneten waarop accessoires uit de AK-R1 kit passen.

De AD100Pro ondersteunt via high-speed sync (HSS) opnames met sluitertijden tot 1/8000 seconde. Ook kan je flitsen op het eerste en het tweede gordijn. De recycle-tijd varieert van 0,01 tot 1,5 seconde, afhankelijk van het flitsvermogen.

De Godox AD100Pro is waarschijnlijk vanaf maart leverbaar en zal dan ongeveer 300 euro kosten. Daarvoor krijg  je een draagtas, een oplader, een USB-kabel, een accu, een lampstatiefbeugel en een gebruiksaanwijzing meegeleverd.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in