Fujifilm X-T3

Met firmwareversie 4.00 stelt de Fujifilm X-T3 drie keer zo snel scherp en presteert het AF-systeem vergelijkbaar aan dat van de X-T4.

Fujifilm heeft nieuwe firmware klaargezet voor zijn APS-C-camera X-T3. Volgens het bedrijf zorgt het installeren van firmwareversie 4.00 ervoor dat de autofocusprestaties van de camera op hetzelfde niveau komen als die van de nieuwere X-T4.

Volgens Fujifilm verbetert het updaten van firmwareversie 3.30 naar versie 4.00 de scherpstelsnelheid van 0,06 seconde naar 0,02 seconde. Dat komt overeen met de tijd die de X-T4 voor het focussen nodig heeft.

Na de update zullen ook de AF-trackingprestaties van de X-T3 zijn verdubbeld. Na het half indrukken van de ontspanknop met een onderwerp in het scherpstelgebied kan de camera dus veel nauwkeuriger de scherpstelling op dat onderwerp kunnen houden. Bovendien heeft Fujifilm het algoritme voor het voorspellen van bewegingen van het onderwerp bijgewerkt.

Ook de functies Face Tracking en Eye AF werken met de nieuwe firmware verbeterd. Het bedrijf heeft ook het algoritme dat hiervoor verantwoordelijk is herschreven, wat moet zorgen voor een twee keer zo goede trackingperformance van Eye AF in de continu-opnamemodi.

Meer verbeteringen voor Fujifilm X-T3

Het autofocussysteem van de X-T3 werkt na de update bij minder licht. De AF werkt nu tot zelfs -7EV (bij gebruik met de FUJINON-lens XF50mmF1.0 R WR). Daardoor is snelle en zeer nauwkeurige fasedetectie-AF zelfs in bijna duisternis mogelijk. Ook is met de nieuwe firmware een Focus Limiter -functie beschikbaar, die een vooraf gedefinieerd specifiek focusbereik geeft.

Naast de gebruikelijke bugfixes bevat firmwareversie 4.00 nog meer verbeteringen voor de X-T3. Zo kan je nu de grootte van het enkele AF-punt tijdens video-opname aanpassen. Ook kunnen fotobeoordelingen worden gelezen door software van derden, zodat gebruikers hun favoriete foto’s snel kunnen vinden. Het focuspunt kan je nu met de focushendel veranderen terwijl de AE is vergrendeld. Als laatste heeft Fujifilm de standaardinstelling van de AF-S PRIORITY SELECTION in de RELEASE / FOCUS PRIORITY van het SHOOTING-menu gewijzigd in FOCUS van RELEASE.

Firmwareversie 4.00 voor de Fujifilm X-T3 kan je downloaden van de servicepagina voor de camera.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in