Z6 II en Z7 II

Met een aftellende timer op zijn website laat Nikon weten dat het over ruim twee weken de tweede generatie van zijn spiegelloze fullframes zal lanceren. Op woensdag 14 oktober om 14.00 uur lokale tijd zal het bedrijf de Z6 II en de Z7 II aan het grote publiek tonen via een online presentatie. Meer informatie […]

Met een aftellende timer op zijn website laat Nikon weten dat het over ruim twee weken de tweede generatie van zijn spiegelloze fullframes zal lanceren.

Op woensdag 14 oktober om 14.00 uur lokale tijd zal het bedrijf de Z6 II en de Z7 II aan het grote publiek tonen via een online presentatie. Meer informatie dan het aftellen geeft Nikon op dit moment niet. Voor de specificaties moeten we dus nog even afwachten tot halverwege volgende maand …

Verrassende naam voor Z6 II en Z7 II

De aankondiging is in lijn met eerder gepubliceerde verwachtingen. Begin juli meldde Nikon Rumours dat Nikon nog dit jaar de opvolgers van de Z6 en Z7 zou introduceren. Alleen sprak de site over de Nikon Z6s en Nikon Z7s. Opvallend genoeg heeft Nikon gekozen voor een andere naamgeving, die we eerder van Canon zouden verwachten.

We zijn benieuwd of de overige informatie van Nikon Rumours wel klopt. Volgens de website zouden de nieuwelingen dezelfde processors als hun voorgangers krijgen, maar wel een stuk sneller zijn. Ze zouden namelijk niet één, maar twee Expeed-beeldprocessors aan boord hebben. De verdubbelde rekenkracht kan bijvoorbeeld worden ingezet voor een nog geavanceerder autofocussysteem of de verwerking van RAW-videobeelden.

Die extra rekenkracht is waarschijnlijk ook nodig om 4K tegen 60p videobeelden te kunnen verwerken. 4K 60 video staat namelijk ook op het specificatielijstje van de Z6s en Z7s die Nikon Rumours publiceerde. Daarop staat verder dat de Z6 II en Z7 beide twee geheugenkaartsleuven krijgen. Of dat twee CFexpress-sleuven zijn of een combinatie van CFexpress en SD is niet bekend. Het is ook nog afwachten of er direct een verticale grip met knoppen en bedieningselementen voor beide modellen zal verschijnen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in