Sony HVL-F28RM

De Sony HVL-F28RM is een compacte flitser die rechtstreeks op compatibele camera's van Sony kan worden ingesteld.

Samen met de a7C introduceerde Sony vandaag ook de HVL-F28RM,  een compacte flitser. In vergelijking met de HVL-F32M is het nieuwe model 12% kleiner en 7% lichter. Deze gebruiksvriendelijke flitser is bedoeld voor zowel professionele als gevorderde content creators.

De nieuwe flitser is voorzien van Sony’s nieuwe flitserbesturing die is gekoppeld aan de technologie voor gezichtsherkenning van de camera. Bij gebruik met een compatibele camera houdt het systeem rekening met de balans tussen het licht dat op het gezicht van het object valt en het omgevingslicht. Hierdoor past het automatisch en nauwkeurig de witbalans aan. Zo worden gezichten weergegeven met natuurlijke kleuren. Ook kan je instellingen als flitscompensatie en lichtverhouding rechtstreeks op de camera regelen. Op de camera kan je een voorkeuzetoets toewijzen, zodat je snel de flitsparameter kunt controleren en aanpassen.

Sony HVL-F28RM is robuust

De nieuw ontwikkelde ‘Metal Shoe’ is gemaakt van metaal voor meer robuustheid en biedt zo betere weerstand tegen fysieke schokken en stoten. De HVL-F28RM heeft ook een stof- en vochtbestendige behuizing.

De HVL-F28RM heeft een intuïtieve bediening met minimale bedieningselementen. Op de body zijn slechts zijn twee lichtniveauknoppen, een koppelingsknop, een testknop en een vergrendelingshendel aanwezig. De flitshoek kan naar wens worden ingesteld via klikstops van 0, 20, 40, 60, 80 en 120 graden. De nieuwe flitser heeft ook een ingebouwde draadloze radio-trigger om hem te activeren. Je kan de flitser ook als zender inzetten, dan stuurt hij maximaal 15 flitsers en/of ontvangers aan. Op een paar alkalinebatterijen kan de flitser tot 110 ononderbroken flitsen leveren.

De HVL-F28RM is vanaf deze winter verkrijgbaar in de Benelux voor 280 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in