a7C

Voor de a7C perste Sony een fullframe sensor in de compacte body van de a6600. Het komt ook direct met een compacte standaardzoom voor de camera.

De geruchten blijken dit keer waar: vandaag heeft Sony met de a7c inderdaad zijn nieuwste fullframe camera geïntroduceerd. De nieuwe telg in de a7-serie valt vooral op door zijn kleine en lichte body. De camera zal ook te koop zijn met een nieuwe kitlens, de FE 28-60 mm F4-5.6. Dit is ’s werelds kleinste en lichtste standaardzoomlens.

a7C

De a7C heeft een body die sterk lijkt op de top-APS-C van Sony, de a6600. Daarmee is het volgens het bedrijf de kleinste fullframe camera op de markt. Achterop zit een lcd-scherm dat opzij opent en kantelbaar is in verschillende hoeken.

De nieuweling is voorzien van een 24,2 megapixel Exmor R CMOS-back-illuminated beeldsensor en de BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor. De sensor heeft een breed dynamisch bereik van 15+ stops en een gevoeligheid van ISO 100-51.200. Dat is bij stilstaande beelden uitbreidbaar tot ISO 50-204.800.

De a7C heeft een nieuw 5-assig beeldstabilisatiesysteem, dat in staat is met 5 stops te compenseren. Bovendien wordt de camera van energie voorzien door een grote NP-FZ100-batterij. Daarmee kan de camera 740 beelden vastleggen bij gebruik van het LCD-scherm of 680 beelden bij gebruik van de zoeker.

a7C

Geavanceerde autofocus voor a7C

Het autofocussysteem maakt gebruik van een combinatie van 693 fasedetectiepunten en 425 contrastpunten. Met behulp van artificial intelligence (AI) kan de a7C nauwkeurig scherpstellen op bewegende onderwerpen, zowel bij filmen als fotograferen. Het AF-systeem herkent de ogen van mensen en dieren en volgt die met constante scherpstelling. De camera biedt betrouwbare AF-functies bij licht tot -4 EV.

Met ingeschakelde autofocus kan de nieuwe camera fotograferen met maximaal 10 frames per seconde. In één reeks kunnen zo ongeveer 223 jpgs of 45 niet-gecomprimeerde RAW-afbeeldingen worden vastgelegd.

Als videocamera biedt de a7C 4K-video-opnamen (3840 x 2160 pixels) over de hele breedte van de sensor. Ook kan de camera Full HD op 120 fps opnemen, resulterend in 4x of 5x slow-motion videobestanden. S-Log2 en S-Log3 zijn beschikbaar voor meer kleurgradatie. Het aanwezige HLG-beeldprofiel ondersteunt een rechtstreekse HDR-workflow, waardoor levensechte 4K HDR-beelden rechtstreeks op compatible tv’s kunnen worden afgepeeld.

a7C

Ook de nieuwe zoomlens is klein

Tegelijk met de a7C lanceerde Sony ook een nieuwe zoomlens, de FE 28-60 mm F4-5.6. Deze is met een lengte van 4,5 cm, een diameter van 6,6 en een gewicht van 167 gram ‘s werelds kleinste en lichtste standaardzoomlens. Het objectief heeft een minimale scherpstelafstand van 30 cm in groothoekstand en 45 cm bij telefoto. De lens is vooral geschikt voor dagelijks gebruik of vloggen met een gimball of handgreep. Het zoomobjectief is stof- en vochtbestendig.

De Sony a7C is vanaf oktober 2020 te koop voor circa 2.100 euro. Een kitversie met de FE 28-60 mm F4-5.6 zoomlens is vanaf eind die maand beschikbaar voor 2.400 euro. De FE 28-60 mm F4-5.6 is vanaf begin januari van het volgend jaar ook los te koop 500 euro.

a7C
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in