Laowa 50mm f/2.8 2X

De importeur van de Laowa 50mm f/2.8 2X Ultra Macro APO geeft aan de lens voor MFT 479 euro gaat kosten en vanaf begin oktober beschikbaar is.

Zo’n anderhalve week geleden lanceerde Venus Optics zijn nieuwste macrolens, de Laowa 50mm f/2.8 2X Ultra Macro APO. Importeur Fotovideoretail kon toen nog niet zeggen welk prijskaartje er aan dit eerste objectief met een 2x vergrotingsmaatstaf voor Micro Four Thirds ter wereld zou komen te hangen. Dat kan het nu wel: de 50mm-macro gaat hier 479 euro kosten en ligt vanaf begin oktober in de winkels.

De importeur voor België en Nederland leverde direct wat voorbeeldfoto’s van de nieuwe Laowa-lens. Die geven een goede indruk van wat er allemaal met zo’n objectief met een vergroting van 2x mogelijk is.

Specificaties Laowa 50mm f/2.8 2X Ultra Macro APO

Met een gewicht van 240 g en een lengte van nog een 8 cm is de nieuwe 50mm licht en compact. Het objectief focust geheel intern, scherpstellen kan enkel handmatig en tot op een minimale afstand van 13,5 cm. Een ingebouwde motor ondersteunt je daarbij. Het heeft een diafragma met 7 lamellen, dat je wel via de camerabody kan instellen. De lens geeft alle EXIF-informatie door aan de camera.

Het apochromatisch ontwerp van de lens moet zowel laterale als longitudinale chromatische aberraties minimaliseren. Drie lenselementen met extra lage dispersie zijn daarvoor verantwoordelijk. Het optisch ontwerp bestaat in totaal uit 14 elementen die zijn onderverdeeld 10 groepen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in