Sony a7S III

De specificaties van de langverwachte Sony a7S III zijn vandaag bekendgemaakt. Hoogtepunten zijn de EVF en de videomogelijkheden.

Sony heeft vandaag de a7S III gepresenteerd in een gelivestreamd event. De fabrikant heeft de derde generatie van de camera op veel gebieden verbeterd: met de nieuwe BSI CMOS-sensor met 12 megapixels en de Bionz XR-beeldprocessor kan hij bijvoorbeeld filmen in 4K-kwaliteit tegen 120p. Een ander hoogstandje is de elektronische zoeker, die de hoogste resolutie tot nu toe biedt.

Net als zijn voorganger is de a7S III weer zeer lichtgevoelig. De fullframe heeft een dynamisch bereik van 15 stops en een ISO-bereik van 80-102400 dat kan worden uitgebreid tot 40-409600. Sony zegt dat de kleurreproductie merkbaar is verbeterd ten opzichte van de a7S II. De nieuwe camera heeft een geüpgraded autofocussysteem dat gebruikmaakt van 759 fasedetectiepunten die 92 procent van de beeldsensor bedekken.  De AF herkent en volgt in zowel foto- als videomodus personen, ogen en dieren.

Filmen met de Sony a7S III

Volgens Sony kan de a7S III ruim een uur filmen in het 4K/60p-formaat door de twee mediasleuven in relay in te stellen. Toch heeft de camera geen ventilator aan boord: Sony heeft de body opnieuw ontworpen om de warmte die daarbij vrijkomt efficiënt af te voeren. Omdat de beeldsensor twee keer zo snel kan worden uitgelezen als die van de a7S II en de processorkracht 8 keer zo groot, is het rolling shutter-effect op de nieuwe camera een factor drie kleiner.

De a7S III is de eerste fullframe van Sony die 16-bit RAW video HDMI output kan leveren. Intern zijn twee geheugenkaartsleuven aanwezig om de grote datastromen op te slaan. Beide accepteren die SD- en CFexpress Type A-kaarten. De camera  heeft zowel een hoofdtelefoon- als een microfoonaansluiting.

De elektronische zoeker vestigt met 9,44 miljoen beeldpunten en een grootte van 0,64 inch wereldrecords. De EVF heeft een vergroting van 0,90x. Achterop de camera is een volledig draaibaar touchscreen van 3 inch bevestigd dat 1,44 miljoen dots biedt. De behuizing van de a7S III deelt verder veel ergonomische overeenkomsten met die van de a7R IV. Ook de stof-, nevel- en vochtbestendige bouwkwaliteit en de ingebouwde beeldstabilisatie zijn van die camera overgenomen. De nieuwe a7 is voorzien van dual-band wifi.

De Sony a7S III is vanaf september beschikbaar in de Benelux voor een adviesprijs van 4200 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in