coronamaatregelen

De fotograaf werd in de Amerikaanse staat New Jersey betrapt op het overtreden van de coronamaatregelen terwijl hij bruiloftsfoto's aan het maken was.

Een bruiloftsfotograaf uit New Jersey is in staat van beschuldiging gesteld vanwege het niet gehoor geven aan coronamaatregelen. De fotograaf in kwestie, Yakov Makukha, werd betrapt bij het fotograferen van een huwelijksceremonie. Daardoor hangt hem nu een boete van maximaal 1.000 dollar en een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd.

Volgens de politie van Lakewood en het Openbaar Ministerie van Ocean County hebben Makukha en zes andere volwassenen op de bijeenkomst, de noodverordeningen overtreden die door de staat New Jersey inzake het coronavirus zijn uitgevaardigd.

Het incident vond plaats op 21 april. De politie van Lakewood kreeg een melding dat er een ​​bruiloft in een achtertuin gaande was. Ter plaatse troffen de agenten op de oprit een gezin in een busje aan. De familie vertelde hen dat ze waren gekomen om familiefoto’s voor een bruiloft te maken. Vervolgens zagen de agenten dat Makukha in de achtertuin een gezin van zes personen aan het fotograferen was.

Coronamaatregelen New Jersey

De agenten hebben alle aanwezigen een dagvaarding gegeven wegens het overtreden van noodmaatregelen, die de verspreiding van het coronavirus moeten beperken. Net als in veel andere Amerikaanse staten zijn er in New Jersey restricties in de omvang van bijeenkomsten en het soort diensten dat men kan verlenen. Overtredingen hiervan zijn een een zogenaamd wanordelijk gedragsmisdrijf. Het OM kan hiervoor een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en een boete van ten hoogste 1.000 dollar eisen. Gisteren telden de Verenigde Staten bijna 1,4 miljoen bevestigde coronabesmettingen en ongeveer 84.000 sterfgevallen ten gevolge van het virus.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in