Nikon heeft een nieuw telezoomobjectief geïntroduceerd voor spiegelreflexcamera’s met een F-lensvatting, zoals de nieuwe Nikon D780. De AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR is robuust gebouwd en gemaakt voor professionals. De telezoom biedt volgens het persbericht optische prestaties die equivalent zijn met die van een vast-brandpuntobjectief.

Het nieuwe teleobjectief blinkt uit in een uitzonderlijk oplossend vermogen en buitengewone AF-prestaties. Het is geschikt voor allerlei situatie, of je nu binnen in een sporthal of ´s nachts buiten fotografeert. Het heeft een vloeiende en nauwkeurige AF, waardoor je snel of onvoorspelbaar bewegende objecten goed kan volgen. Het objectief is voorzien van een elektromagnetisch diafragma, dat ook bij hoge beeldsnelheden zorgt voor een exacte belichting.

AF-S NIKKOR 120-300mm f2.8E FL ED SR VR
Voorbeeldfoto gemaakt met de AF-S NIKKOR 120-300mm f2.8E FL ED SR VR.

Constructie van de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Het geavanceerde optische ontwerp bestaat uit 25 elementen in 19 groepen. Daarin zijn elementen verwerkt met Nikon’s ED-glas en SR-glas. Ook zijn sommige lenselementen voorzien van een ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. Het glaswerk is zo geoptimaliseerd om chromatische aberratie, coma, beeldschaduwen en lichtvlekken nauwgezet tegen te gaan. Intern is ook een stabiele vibratiereductie ingebouwd. Deze biedt een voordeel van vier stops, zelfs wanneer je met een teleconverter werkt.

Volgens de vermaarde Nikon-ergonomie bevinden zich aan de buitenkant van de behuizing knoppen, waaraan verschillende functies kunnen worden toegewezen. De geïntegreerde statiefbevestiging is naar de voorzijde van het objectief gericht en zorgt zo voor een optimaal evenwicht en makkelijker vervoer. Het geheel is omvat in een robuuste constructie, met afdichtingen die het objectief bestand maken voor elke weersomstandigheid.

De AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR is binnenkort verkrijgbaar voor een prijs van net geen 11.000 euro. Voor dat fikse bedrag krijg je wel een uitgebreid pakket aan accessoires, zoals een zonnekap, een objectieftas, een riem en een opsteekbare objectiefbeschermer.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in