Sony FE 70-200mm

De nieuwe, high-end Sony FE 70-200mm is 's werelds lichtste telezoomobjectief met een maximale opening van f/2.8.

Sony heeft een nieuw fullframe E-mount objectief geïntroduceerd, de FE 70-200mm F2.8 GM OSS II. Deze lichte en lichtsterke zoomlens is vooral geschikt voor de enthousiaste of professionele sport- en natuurfotograaf.

De 70-200mm is ontworpen om een uitstekende beeldkwaliteit met een hoge resolutie en helderheid te leveren, zelfs wanneer het diafragma volledig is geopend. In het optisch systeem zijn twee asferische lenselementen (waarvan één extreem asferisch) opgenomen die moeten zorgen voor een uitmuntende resolutie over het volledige beeldgebied en bij elke brandpunt. Ook bevat de zoom twee sferische ED (extra lage dispersie) glaselementen en twee sferische Super ED-glaselementen. Deze verminderen chromatische aberratie aanzienlijk en minimaliseren color bleeding. Het objectief is verder uitgerust met een asferisch E-element, dat chromatische en sferische aberratie onderdrukt.

De Sony FE 70-200mm heeft een cirkelvormig diafragma van maximaal f/2.8 dat bestaat uit elf lamellen. Het produceert een natuurlijk ogend bokeh. Het geavanceerde optische design van de lens (inclusief XA-element) onderdrukt het uienringeffect voor een perfect bokeh. De minimale scherpstelafstand is 40 mm bij 70 mm en 82 mm in de uiterste telestand. Daarbij is de maximale vergroting van 0,3x. Je kan de nieuwe lens combineren met Sony’s 1,4 x of 2,0 x teleconverter om de brandpuntsafstand van de lens te verlengen tot 400 mm. Het maximale diafragma is dan f/5.6.

Autofocus Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

De lens maakt gebruik van vier originele XD (extreme dynamic) lineaire motoren. Daardoor is de autofocus zo’n vier keer sneller dan die van het vorige model. Daardoor is het met dit objectief geen probleem om samen met de Sony a1 continue opnames tot 30 fps te maken. Ook bij gebruik van een teleconverter moet de AF-tracking goed werken. Bovendien is rekening gehouden met filmers, want de scherpstelling op bewegende onderwerpen verloopt met de nieuwe zoom soepel en stil.

De FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II​ is voorzien van scherpstel-, zoom- en diafragmaringen. Van die laatste kunnen de kliks voor een geruisloze bediening worden uitgeschakeld. Verder zijn er een focus-lock-button en drie aanpasbare knoppen op de behuizing aanwezig. Handmatig scherpstellen gaat snel en nauwkeuring dankzij Sony’s Linear Response MF.

De nieuwe lens is met een gewicht van 1045 gram ongeveer 29 procent lichter dan het vorige model en ‘s werelds lichtste telefotozoomlens met F2.8-diafragma. Het zwaartepunt van de lens valt direct boven de statiefbevestiging. Daarnaast is objectief voorzien van een interne zoom, waardoor het zwaartepunt van de stof- en vochtbestendige lens tijdens het zoomen constant blijft.

De Sony FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II​ is vanaf volgende maand beschikbaar in de Benelux voor een prijs van 3.000 euro.

Sony leverde bij het persbericht alvast onderstaande drie voorbeeldfoto’s gemaakt door twee van zijn ambassadeurs mee.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in