PowerEgg X

De multifunctionele PowerEgg X is zowel een 'normale' camera, een camera met gimbal als een drone, en kan met meeleverde hulpmiddelen zelfs landen op water.

Robotfabrikant PowerVision introduceert op CES 2020 de PowerEgg X. Dit kleine eivormige apparaat kan op verschillende manieren worden ingezet. Het kan dienst doen als een zelfstandige camera, een camera met 3-assige gimbal en als drone. Het bedrijf zegt dat de PowerEgg X is gemaakt voor consumenten die zoeken naar een alles-in-één camera, die veelzijdig en betaalbaar is, en die het makkelijk maakt om content direct te delen.

Het apparaat weegt 522 gram en heeft afmetingen van 165 x 100 x 100 mm. De camera is voorzien van een 1/2.8 inch CMOS-sensor die beelden met 12 megapixels registreert. Video-opnames zijn mogelijk tot 4K tegen 60p.

AI in de PowerEgg X

De nieuwe PowerEgg beschikt over krachtige mogelijkheden voor gezichtsherkenning. De nauwkeurigheid daarvan wordt continu verbeterd door middel van deep learning-technieken om het object te volgen bij het fotograferen en filmen. Ook is er een intelligente compositiemodus die helpt om betere selfies en andere foto’s te maken. Deze technieken zijn gebaseerd op grote hoeveelheden data met onder meer uiterlijke kenmerken van mensen vanuit verschillende gezichtspunten. Daarmee leert het apparaat steeds beter en nauwkeuriger gezichten te herkennen en de beste composities te maken. Ook toekomstige firmware-upgrades zullen de PowerEgg X steeds intelligenter maken.

De veelzijdige camera herkent ook gebaren waarmee je haar kunt bedienen. Bovendien is ze uitgerust met de zogenaamde SyncVoice-technologie, die hifi-geluid kan opnemen met behulp van de microfoon van een telefoon of een draadloze hoofdtelefoon. De audiogegevens worden automatisch gesynchroniseerd met de gemaakte beelden.

Eerste waterdichte drone

In de Drone-modus kan de PowerEgg X in realtime beelden in 1080p overdragen binnen een afstand van bijna 6 kilometer. De drone heeft een maximale windsnelheidsweerstand van 29 tot 38 kilometer per uur en kan daarmee ook vliegen in winderige omstandigheden en aan de kust. De PowerEgg X heeft een vliegtijd van 30 minuten. Bovendien is hij voorzien van technieken die ervoor zorgen dat de drone tijdens het vliegen obstakels omzeilt.

Met meegeleverde accessoires kan de Wizard-versie van de PowerEgg X waterdicht worden gemaakt zodat hij in de regen kan vliegen, een unicum voor drones. Ook worden landingskussens meegeleverd, waarmee de drone kan opstijgen vanaf en landen op water.

De reguliere Explorer-versie van de PowerEgg X is te koop voor bijna 900 dollar. Voor de Wizard-versie met waterdichte accessoires betaal je 350 dollar meer.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in