Shoot 76

Nergens in ons landje beleef je de winter zo intens als in de Hoge Venen. Door de ligging is de kans op vorst hier het grootst. Bovendien is er een ruime afwisseling aan landschappen, zodat je bij alle weersomstandigheden als fotograaf nooit teleurgesteld huiswaarts keert. Marc De Schuyter zorgt voor de ideale voorbereiding en de beste tips tijdens […]

Nergens in ons landje beleef je de winter zo intens als in de Hoge Venen. Door de ligging is de kans op vorst hier het grootst. Bovendien is er een ruime afwisseling aan landschappen, zodat je bij alle weersomstandigheden als fotograaf nooit teleurgesteld huiswaarts keert. Marc De Schuyter zorgt voor de ideale voorbereiding en de beste tips tijdens het fotograferen van deze prachtige winterlandschappen. 

Bovendien biedt de winter onverwachte mogelijkheden om vogels in al hun pracht te fotograferen. Het liefst in een flinke pak sneeuw, maar ook zonder een wit deken levert het seizoen steevast schitterende natuurfoto’s op. Edwin Giesbers weet er alles over en neemt ons mee op wandeling door België en Nederland. 

Verder legt Joakim Steyls je uit hoe je met een minimum aan benodigdheden en oppervlakte toch portretten van studiokwaliteit kan maken en ontdekken we Luminar 4 samen met Piet Van den Eynde. De recentste versie van het beeldbewerkingsprogramma komt immers met een pak nieuwe mogelijkheden. Scott Kelby vertelt ons deze keer hoe hij foto’s van sterrenhemels en de Melkweg maakt. 

Op cameratechnisch vlak ging Shoot aan de slag met de a9 II, de nieuwste systeemcamera van Sony die zich richt op professionele sportfotografen. Bovendien maakten we prachtige beelden met de Olympus OM-D E-M5 Mark III en gingen we op pad met een Nikon Z7 en de nieuwe Nikkor Z 24mm f/1.8 S. Tenslotte kom je in dit nummer ook alles te weten over de SMDV Strip Lights, een niet te missen onderdeel in je lichtarsenaal.

Shoot 76 kan in de krantenwinkel of onze webshop gekocht worden voor de prijs van 6,99 euro.

Veel plezier met dit nummer!     

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in