maand aarder ruimte

Op zoek naar een stukje geschiedenis? Deze foto's uit de ruimte zijn het overwegen waard.

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft meer dan 100 originele foto’s van de maanlanding te koop aangeboden als onderdeel van de Space Photography-veiling. Deze veiling vindt plaats als onderdeel van de 50ste verjaardag van de maanlanding, die in 1969 plaatsvond. De verwachting is dat de beelden duizenden dollars per stuk opbrengen. 

Specifiek gaat het om een reeks van 140 zogenaamde ‘red number’ prints, waaronder een groot aantal iconische beelden. Een red number print is een originele kleurenfoto die direct afkomstig is van NASA. In de marge vind je in het rood NASA terug, samen met de naam of nummer van de ruimtemissie waartoe de foto behoort. 

NASA auction moonlanding
[GEMINI 4] FIRST AMERICAN SPACEWALK. VINTAGE NASA “RED NUMBER” PHOTOGRAPH, 3 JUNE 1965. Foto via NASA

Tussen de beelden vinden we foto’s terug van de eerste voetstap op de maan, een foto van de aarde gemaakt op het maanoppervlak, Buzz Aldrin in Tranquility Base (de originele landingsplek) en zoveel meer. Het gaat om foto’s met afmeting van 20 x 25 cm. Veilinghuis Sotheby’s verwacht dat de meeste van hen tussen de 2500 en 5000 dollar zullen opbrengen. Niet voor alle foto’s wordt er een minimumbedrag gevraagd. Op het moment van schrijven zijn er verschillende foto’s met een bod van slechts 50 en 100 dollar. 

Bieden kan nog tot 2 december, dus wees er snel bij!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in