AB600-R

De AB600-R bepaalt niet alleen de ideale stand van de flitskop voor het beste reflectielicht, maar draait hem ook zelf in deze positie.

Kenko’s nieuwe flitser heeft een beweegbare kop, die automatisch kantelt bij het indirect flitsen via plafond of muur. De Auto Bounce-functie van de flitser berekent hiervoor automatisch de meest geschikte reflectiehoek vanaf de muur (links of rechts) of vanaf het plafond. Op deze manier kan de fotograaf met slechts één druk op de ontspanner een perfecte opname met een ideale zachte verlichting maken. Kenko geeft als voorbeeld dat de functie vooral handig is voor bruiloftsessies en reeksen van portretfoto’s.

Een tweede toepassing van de door motoren aangestuurde kop van de AB600-R komt tot uiting in de Auto Lock-functie. In deze modus positioneert de fotograaf de kop zelf voor de beste indirecte belichting. Wanneer hij de camera van horizontale naar verticale oriëntatie verandert (of andersom), past de flitser de kop zichzelf aan de nieuwe situatie aan. Hierdoor hoeft de fotograaf zich alleen te concentreren op het artistieke deel van het opnameproces, zoals de compositie en interactie met het model.

AB600-R

De accessoiresfabrikant volgt met deze functies het voorbeeld van de Canon Speedlite 470EX-AI. Ook deze flitser gebruikt motoren om zijn kop in de ideale positie te brengen die past bij de kamer, het onderwerp en de oriëntatie van de camera.

AB600-R werkt als slave en master

De Kenko AI AB600-R heeft een richtgetal van 60 (bij ISO 100 en 200 mm). De flitser is voorzien van een ingebouwde radiografische zender en ontvanger. Zo kan een masterflitser op afstand de reflectiehoek van de slave regelen. Dat kan zowel optisch als radiografisch. De AB600-R kan bovendien worden bediend via de WTR-1 draadloze transceiver. De Kenko kan triggeren op het eerste en tweede gordijn en biedt ondersteuning voor stroboscoop- en high speed-synchronisatie. De flitser kan brandpuntsafstanden tussen 24 mm en 200 mm volgen, met de ingebouwde diffusor voor de flitskop is dat zelfs 18 mm.

AB600-R

De Kenko AI AB600-R is beschikbaar met i-TTL-compatibiliteit voor Nikon-camera’s en kan worden gevoed met een BP-1-batterij van het merk of 4 AA-batterijen. De prijs is ongeveer 400 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in