Speedlite 470EX-AI

De Canon Speedlite 470EX-AI is een flitser met artificiële intelligentie. Hij berekent niet alleen de nodige flitskracht maar ook de beste hoek waarin de flitskop moet staan, en zet die automatisch in de juiste positie. Als je een flitser op je camera recht naar je model laat flitsen, krijg je hard, weinig flatterend licht. Het […]

De Canon Speedlite 470EX-AI is een flitser met artificiële intelligentie. Hij berekent niet alleen de nodige flitskracht maar ook de beste hoek waarin de flitskop moet staan, en zet die automatisch in de juiste positie.
Als je een flitser op je camera recht naar je model laat flitsen, krijg je hard, weinig flatterend licht. Het is vaak beter om het licht te laten ‘bouncen’ tegen een muur of plafond. De AI Bounce Function op de nieuwe Canon Speedlite 470EX-AI berekent via een voorflits niet alleen hoe hard de flitser moet afgaan, maar ook in welke hoek de flitskop best kan staan. De gemotoriseerde flitskop wordt dan automatisch in de beste positie gezet. In het filmpje van Canon USA hieronder zie je hoe dat werkt.
Meer ervaren fotografen kunnen in de semi-automatische modus werken. Daarbij wordt de positie van de flitskop aangepast aan de camerapositie – als je de camera draait om een foto in portretstand te maken, zal de kop verdraaien.
De nieuwe Canon Speedlite 470EX-AI heeft een richtgetal van 47 (op ISO 100) en een zoomkop met een bereik van 24-105mm. Meegeleverd zijn een groothoekadapter die het licht verspreidt over een beeldhoek van 14mm, en een bounce-adapter voor zachter licht. De ingebouwde Speedlite Transmitter laat toe om de flits vanop afstand (tot 10 meter) te bedienen. De Speedlite 470EX-AI komt in april op de markt en gaat 499 euro kosten.

 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.