Photo Inspiration Day

Op 15 september vond de Photo Inspiration Day plaats, een samenwerking tussen Shoot en Belgiumdigital.

Op 15 september organiseerde Shoot in samenwerking met Belgiumdigital de eerste editie van de Photo Inspiration Day. Dat het een waar feest werd, was zeker. Het was namelijk de 10e verjaardag van Shoot en Belgiumdigital mocht zelfs 20 kaarsjes uitblazen. Honderden bezoekers kwamen naar Antwerpen afgezakt voor een dag vol fotografie met slechts één doel: inspiratie opdoen voor betere beelden. 

Wie op zoek was naar inspiratie komende van professionele fotografen, was op Photo Inspiration Day zeker aan het juiste adres. Met lezingen door populaire namen in de Belgische fotografie, zoals Lieve Blancquaert, Piet Van den Eynde, Magnum-fotograaf Carl De Keyzer en architectuurfotograaf Toon Grobet bood het programma voor ieder wat wils. Allemaal brachten ze hun beste verhalen én beelden met zich mee om beginners en gevorderden te inspireren en motiveren om steeds het beste van zichzelf te geven.

Op de beursvloer van Photo Inspiration Day

Voor en na de lezingen kon men dan weer terecht op de beursvloer, waar men gewoon verder kon leren over fotografie, bijvoorbeeld in de Nikon School. Men kon uiteraard ook zelf aan de slag gaan dankzij Belgiumdigital, die verschillende podia had voorzien met professionele modellen. Die hadden zich door thema’s zoals steampunk en anime laten inspireren. Partners zoals Grobet, Transcontinenta en Disnet zorgden voor algemeen aankoopadvies, terwijl camera- en lensproducenten zoals Fujifilm, Panasonic, Olympus, Sigma, Sony, Epson en Tamron technische informatie én testmomenten zorgden. 

Advertentie

De dag zou natuurlijk niet compleet geweest zijn zonder Canon, die de hoofdprijs van onze fotowedstrijd verzorgden. Nathalie Coppens stuurde de beste foto in onder het thema ‘feest’. Ze mocht naar huis gaan met een gloednieuwe Canon EOS RP en 24-105 mm objectief. Proficiat!

De enorme interesse in Photo Inspiration Day maakte ook meteen duidelijk dat een tweede editie volgend jaar niet kan uitblijven. Wij hopen alvast elk van jullie terug te zien! Vanuit Shoot en Belgiumdigital, bedankt voor een fijne dag!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in