Home Nieuws Panasonic Lumix S PRO 24-70mm F2.8 is verkrijgbaar vanaf eind september

Panasonic Lumix S PRO 24-70mm F2.8 is verkrijgbaar vanaf eind september

0
Panasonic Lumix S PRO 24-70mm F2.8  is verkrijgbaar vanaf eind september

Met de standaardzoom Lumix S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) introduceert Panasonic zijn vierde objectief met het L-Mount-systeem. Dit is de lensvatting waarvan de fullframesysteemcamera’s uit de Lumix S-serie, zoals de gisteren gepresenteerde S1H, gebruik maken.

De nieuwe standaardzoom heeft een groot diafragma van f/2.8 over het volledige zoombereik. De lens voldoet aan de strenge normen die partner Leica heeft opgesteld. De optische prestaties van deze Lumix S PRO-lens zijn daarom ongetwijfeld uitstekend. Door haar brandpuntsafstand van 24-70 mm is de LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 een veelzijdige lens, geschikt voor onder meer landschapsfoto’s, momentopnames en portretten.

Panasonic noemt in zijn persbericht dat de resolutie en het contrast van de lens bij alle brandpuntsafstanden schitterend zijn. Het lichtsterke diafragma van f/2.8 produceert over het hele zoombereik een vloeiend onscherpteverloop van het scherpstelpunt naar het omringende deel van het beeld. Dit resulteert in een prachtig bokeh-effect en een indrukwekkend perspectief.

S PRO 24-70mm corrigeert aberraties

De lenseenheid bestaat uit 18 lenzen in 16 groepen. Daarvan zijn er drie asferische lenzen en vier ED-lenzen (Extra-low Dispersion), die samen zowel axiale chromatische aberratie als chromatische aberratie onderdrukken. De asferische lenzen corrigeren ook voor astigmatisme, wat uiterst heldere beelden moet opleveren. Daarnaast zorgt een UHR (Ultra-High Refractive Index) lens voor een uniforme beeldkwaliteit van het midden tot de randen van het beeld. Ook maakt deze lens de lenseenheid extra compact.

Door het dubbele focussysteem met een lineaire én een stappenmotor bereikt de sensordrive een maximale snelheid van 480 fps. Dit maakt een snelle en nauwkeurige AF mogelijk, zodat er nooit een kans op een foto wordt gemist. Door toepassing van een speciaal koppelingsmechanisme kan er op elk moment direct worden gewisseld tussen AF en MF.

Ook voor filmers

De LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 is ook geschikt voor het vastleggen van videobeelden, en daarmee een goede partner voor de eerder genoemde Lumix S1H. Hiervoor heeft ze een mechanisme dat zorgt voor onderdrukking van focus breathing. Dit is vaak een probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto’s zijn ontworpen.

Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt. De filterdiameter is 82 mm en de 11 bladen vormen een ronde diafragmaopening.

S PRO 24-70mm
De Lumix S PRO 24-70mm F2.8 is afgedicht tegen spatwater en stof.

De Panasonic Lumix S PRO 24-70mm F2.8 is vanaf eind september te koop voor een prijs van 2.499 euro. Panasonic heeft aangegeven dat het het lensassortiment voor de S-serie verder gaat uitbreiden. Voor 2020 gaan de ingenieurs 10 of meer lenzen ontwerpen en ontwikkelen, met de nadruk op S PRO-lenzen. Op korte termijn moeten er in totaal meer dan 45 verwisselbare L-Mount-lenzen verkrijgbaar zijn bij Panasonic, Leica Camera AG en Sigma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in