MC-20
Development Announcement - available summer 2019

De M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 verdubbelt de brandpuntsafstand van twee lenzen in het huidige gamma van Olympus, de M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO en de M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO. Bovendien is de teleconverter compatibel met de M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO, die op dit moment nog in het ontwikkelingsstadium verkeert en gepland staat voor een marktintroductie in 2020.
Bij bevestiging op de M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO is het bijvoorbeeld mogelijk om supertele-opnamen te maken op 1200 mm (35mm-equivalent) en close-up-opnamen met een maximale vergroting van 0,96x (35mm-equivalent) bij werkelijke grootte. Dit maakt de teleconverter ideaal voor telemacrofotografie met vage-achtergrondeffecten en het fotograferen van onderwerpen die meestal moeilijk te benaderen zijn, zoals kleine vogels en andere dieren.
MC-20
Volgens het persbericht van Olympus verdubbelt de converter niet alleen de brandpuntsafstand voor een sterkere vergroting, maar handhaaft hij ook de beeldprestaties van de lens. De nieuwe teleconverter heeft een interne lensconstructie met 9 lenselementen en 4 groepen, die moeten helpen bij het onderdrukken van verschillende soorten fotografische afwijkingen, terwijl de optische prestaties van de gekoppelde lens behouden blijven. De converter is zo ontworpen dat hij bijdraagt om ghosting en flare te voorkomen.
Net als elke M.Zuiko PRO-lens is de MC-20 voorzien van een stof-, spat- en vorstbestendige constructie die zelfs de zwaarste weersomstandigheden zou kunnen weerstaan. De converter heeft een diameter van net geen 60 mm en is bijna 26 mm lang bij een gewicht van 150 gram (exclusief lens en montagestukken).
De M.Zuiko Digital 2x teleconverter MC-20 is vanaf begin juli 2019 te koop voor een adviesverkoopprijs van 429 euro. Als je hem registreert op het My Olympus platform krijg je er gratis zes maanden extra garantie bij boven op de wettelijke garantietermijn.