OPPO under-display selfiecamera

Notches zijn zo 2018, die mening deelt OPPO met mij, zo blijkt uit een video die het bedrijf op Twitter heeft geplaatst. In de video zien we een van de eerste under-display selfiecamera's.

Essential en Apple waren in 2017 de eerste om een ‘notch’ toe te passen in hun smartphones, de jaren erna volgden veel andere fabrikanten. In deze balk bovenaan het scherm werd de camera geplaatst, zodat het scherm zelf zo veel mogelijk van de smartphone kon bedekken. Ook al is zo’n smartphonevullend scherm mooi, die rechthoek bovenin blijft maar een lelijke oplossing. Oppo pakt het nu anders aan: het bedrijf heeft vandaag de eerste camera onder het scherm van een smartphone laten zien.>

Under-display selfiecamera

Uit een video van OPPO op Twitter wordt duidelijk dat het bedrijf werkt aan een selfiecamera die onder het scherm zit. Om te bewijzen dat het toestel in de video daadwerkelijk een camera onder het scherm bevat, laat OPPO als eerst een ‘normaal’ beeld zien op het scherm. Vervolgens zie je bij het openen van de camera-app dat er een animatie is rond de selfiecamera. Of er ook daadwerkelijk zo’n animatie zal verschijnen als fabrikanten zoals OPPO toestellen met zulke camera’s op de markt brengen, is vooralsnog onbekend. IceUniverse, een bekende Twitteraar, geeft aan dat er ‘in 2019 géén toestellen met een under-display selfiecamera’ aan zitten te komen.
Het gaat overigens om een werkend prototype, een werknemer van OPPO beweegt namelijk zijn vinger over de camera om aan te tonen dat er echt een camera onder het scherm zit.

Meer camera’s onder display

Ook Xiaomi zou bezig zijn met deze technologie, het plaatste een video waarop de functie werkend te zien is. De ontwikkeling van deze technologie is al een behoorlijke tijd geleden van start gegaan, tijdens het OLED-forum in 2018 werd bekend dat ‘under-display selfiecamera’s’ de volgende stap zou zijn in de doorontwikkeling van OLED-schermen. OLED bleek al eerder geschikt om er camera’s onder te plaatsen. Zo maken optische vingerafdrukscanners gebruik van een camerasensoren die onder het scherm plaatsnemen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.