Olloclip Super-Wide-lens

Olloclip introduceert drie nieuwe lenzen waarmee je de fotokwaliteiten van je iPhone of Android-telefoons kunt verbeteren.

De camera’s van smartphones worden steeds beter. Maar wil je creatiever fotograferen en niet zo’n peperdure telefoon aanschaffen, dan krijg je met een opzetlens op je smartphone toch meer fotomogelijkheden. Olloclip is een van de bekendste fabrikanten van dit soort smartphonelensjes. Het bedrijf heeft aangekondigd zijn assortiment uit te breiden met nieuwe lenzen voor zowel iPhones als Android-telefoons.
In de nieuwe Pro Series lijn komt Olloclip met twee lensjes. De eerste is de Super Wide lens, die net zoals de Super Wide lens uit de Essential-reeks de beeldhoek van je camera verdubbelt. Ten opzichte van de laatste is de nieuweling gemaakt van beter glas en meerdere lenselementen, waardoor er meer licht op de camerasensor terecht komt. De hogere kwaliteit moet ook voor minder vervorming zorgen. Hetzelfde gaat op voor de andere nieuwe lens in de Pro Series, de Telephoto, die een 2x optische zoom op je smartphone mogelijk maakt.
Olloclip heeft ook aan smartphonefotografen met een kleiner budget gedacht. Met de nieuwe Intro Series lens biedt het bedrijf nu een gecombineerde groothoek- en macrolens voor je mobiel. Standaard fotografeer je hier mee in groothoekmodus, als je het voorste element eraf schroeft, blijft er een macrolens over.

Nieuwe Olloclip-lenzen
De drie nieuwe lenzen van Olloclip voor iPhones en Android-smartphones.

 
De Super Wide en Telephoto lenzen uit de Pro Series kosten ongeveer 96 euro, voor de 2-in-1-lens in de Intro Series betaal je ongeveer 19 euro. Alle modellen kunnen op zowel telefoons van Apple als op Android-smartphones worden bevestigd.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.