Het jaar is nog jong, maar er zijn al tientallen nieuwe camera's aangekondigd. We hebben de belangrijkste bij elkaar gebracht in dit overzicht.

Op de eerste grote elektronicabeurs van het jaar, CES in Las Vegas, zijn vorige week al tientallen nieuwe camera's gelanceerd of aangekondigd. We hebben er de belangrijkste uitgeplukt en bij elkaar gebracht in het onderstaande overzicht.

Op nieuwe spiegelreflexkanonnen is het nog even wachten. Op de Consumer Electronics Show zijn vooral kleine compactcamera's getoond, maar ook enkele interessante systeemcamera's.

Zo voegde Nikon twee toestellen toe aan zijn Nikon 1-systeem. Grote concurrent Canon kwam verrassend uit de hoek met de PowerShot N, een opvallend antwoord op de opkomst van smartphones en de vraag om foto's onmiddellijk te kunnen delen met de buitenwereld.

De andere grote cameramerken maken duidelijk dat 2013 nog meer in het teken zal staan van retrodesign.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.