Foto maken zonsondergang Snapseed

Snapseed laat je eenvoudig storende elementen uit een foto verwijderen zonder nood te hebben aan Photoshop. Download het gratis en download het gratis.

Heb je net de perfect foto genomen met je smartphone, maar spot je toch een storend element in de achtergrond? Dan kan je dit met de Snapseed app gelukkig snel en gemakkelijk wegwerken.

Een blikje frisdrank, enkele haren voor het gezicht of een lelijke lamp. Het zijn dingen die in je foto’s kunnen sluipen zonder dat je het door hebt. Met wat geluk kan je de foto opnieuw nemen, maar wat als het moment voorbij is en niet meer terugkomt? Nam je de foto met je digitale camera, dan kan je dit in Photoshop wegwerken op je computer, maar wil je hem meteen op Instagram zetten vanaf je smartphone, dan heb je een mobiele applicatie nodig. Snapseed is beschikbaar voor iOS en Android en dat op smartphones én tablets.

Stap 1: Snapseed downloaden

Als je Snapseed nog niet op je smartphone hebt staan, kan je de app downloaden en installeren via de Google Play Store of de Apple App Store. Open de app en tik in het midden van je scherm op het plusteken. Selecteer vervolgens de foto waarmee je aan de slag wil gaan.

Advertentie

Snapseed Fotoselectie
Download Snapseed en kies je afbeelding.

Stap 2: Egaliseren of healing in Snapseed

Voor deze workshop gebruiken we de functie ‘Egaliseren’ of ‘Healing’. Je kan deze vinden in het menu ‘Tools’ onderaan in de app. De functie heeft het icoontje van een pleister en dat is net wat ze doet, namelijk kleine onvolmaaktheden verbergen. Eens je de tool geselecteerd hebt, kan je beginnen met het inkleuren van het gebied dat je niet langer wil zien. Snapseed kijkt naar de directe omgeving van het gebied dat je aanduidt om een zo goed mogelijk reparatie door te voeren. Het is dan ook best als het gebied aan alle kanten door dezelfde kleur is omgeven. Huidskleur bijvoorbeeld, of een effen muur zoals in ons voorbeeld. Is je foto complexer, dan kan je nog steeds dingen wegwerken, maar je zal nauwkeuriger moeten gaan werken.

Snapseed Tools
Snapseed heeft veel tools beschikbaar. Kies voor egaliseren.

Stap 3: Nauwkeurig werken

Als je op je smartphone werkt en geen gebruik maakt van een stylus zoals je dat op een tablet kan (een iPad met Apple Pencil bijvoorbeeld), dan kunnen je vingers al eens voor onnauwkeurigheden zorgen. Gelukkig kan je inzoomen op je afbeelding zodat je ook de kleinste details kan bewerken. Gebruik hiervoor je duim en wijsvinger, net zoals je zou inzoomen op een foto. Je ziet dat het gebied van de egalisatietool kleiner wordt en kan nu zeer nauwkeurig werken.

Snapseed healing brush
Foto’s bewerken is een werk van veel geduld, zeker op je smartphone.

Stap 4: Foto’s exporteren met Snapseed

Evalueer het eindresultaat via het vierkantje met de streep door in de rechterbovenhoek en druk op het vinkje om te bewaren. Je afbeelding is nu klaar. Tik onderaan op ‘Exporteren’ om je foto te delen via een sociaal netwerk naar keuze of om hem op te slaan op je toestel.

Foto exporteren in Snapseed
Deel tenslotte je foto op je favoriete sociale netwerk.

Klaar om over te stappen naar een digitale camera? Dan heb je meer informatie nodig over de de verschillende onderdelen en als je wil beginnen met een tweedehandstoestel, dan helpt onze checklist voor tweedehandsaankopen je op pad.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in