Beeldbewerken in een handomdraai? Daar heb je de juiste tools voor nodig. Luminar Neo bijvoorbeeld, de AI-beeldbewerker van Skylum.

Foto’s maken is beelden visualiseren. Daarbij gaat je verbeeldingsvermogen soms een paar stappen verder dan je camera in feite kan realiseren. Het gevolg? Na de foto ben je nog uren bezig met nabewerken, zodat het eindresultaat overeenkomt met jouw visie. Jammer, zo vonden ze bij Skylum. Dat moet sneller kunnen!

Luminar Neo

Skylum ging met fotografen rond de tafel zitten om te praten over de meestvoorkomende aanpassingen. Voor portretten, natuur, landschappen, producten en nog veel meer specifieke onderwerpen kwamen steevast dezelfde knelpunten naar voren. Aan de hand van deze informatie gingen ze aan de slag om een slimme beeldbewerkingstool te maken, die met indrukwekkende AI-technieken precies doet wat jij voor ogen had. Het resultaat? Luminar Neo. Portretten maken met sprekende ogen, een goed uitgelicht gezicht en egale tanden? Ruis en stofdeeltjes verwijderen? Een achtergrond vervangen of vervagen? Het kan allemaal.

De echte kracht zit hem volgens ons in het verwerken van contrast, het selectief toepassen van filters en het verbeteren van de belichting, zodat je een alledaagse foto kunt omtoveren tot een sfeervolle plaat… zonder uren bezig te zijn. Hoewel de grote aanpassingsmogelijkheden indrukwekkend zijn, is het fijn om te zien dat je met deze editor kunt vertrouwen op je eigen kwaliteiten als fotograaf, waarbij Luminar Neo eigenlijk de nabewerking voor je uit handen neemt. Daarbij kun jij overigens de touwtjes gewoon in handen houden en zowel de bewerkingen als de intensiteit ervan bepalen.

Advertentie

Functies van Luminar Neo

  • Snelle en flexibele bewerking, met een workflow voor lagen.
  • RAW-bewerkingsmogelijkheden.
  • Het toevoegen van bokeh aan je foto’s.
  • Pas het licht in de foto aan. Je kunt de belichting van een afbeelding regelen op basis van de afstand tot de lens om de achtergrond- en voorgrondbelichting onafhankelijk aan te passen.
  • Verwijder automatisch vlekken op afbeeldingen die worden veroorzaakt door stof en vuil op de lens en sensor.
  • Haal ongewenste hoogspanningsleidingen weg in de stadsgezichten.
  • Experimenteer met oneindige creatieve mogelijkheden door moeiteloos twee of meer afbeeldingen in één opname te combineren.
  • Verbeter portretten en landschappen in een handomdraai.
  • Te gebruiken als plug-in en stand-alone applicatie.
  • En nog veel, veel meer! Op de website van Luminar Neo lees je meer terug over alle functies en zie je ook precies wat het resultaat is van de slimme bewerkingsmogelijkheden.

Skylum heeft zonet ook update 1.0.7 van Luminar Neo uitgerold, met daarin tal van bugfixes en een nieuwe handige optie om tools aan je favorieten toe te voegen.

Speciale aanbieding

Voor een korte tijd kun je Luminar Neo kopen voor de scherpe prijs van 79 euro of twee licenties voor 99 euro. Daarbij kun je het programma eerst 14 dagen uitproberen en hanteert Skylum het bekende ’30 dagen niet goed, geld terug’-beleid.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in