Sony heeft met de 16-35mm G Master II een nieuwe groothoekzoomlens aangekondigd.

De lens is een toevoeging aan de tweede generatie objectieven van Sony en krijgt een plaatsje naast toppers zoals de 24-70 mm standaardzoomlens en de 70-200 mm telelens en is ontworpen om het Alpha-systeem verder te versterken. De lens, met brandpuntsafstanden van 16mm tot 35mm, dekt een maximaal diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik, waardoor het objectief geschikt is voor fotografie én video.

Het optische ontwerp van de 16-35mm GM II omvat een extreem asferisch (XA) element met hoge oppervlakteprecisie, wat resulteert in een hoge resolutie over het gehele zoombereik. Daarnaast biedt de lens volgens Sony verbluffende bokeh en uitstekende close-up prestaties met een minimale focusafstand van 0,22m en een maximale opnamevergroting van 0,32x. Sony’s originele Nano AR Coating II helpt ook om ghosting en flares te onderdrukken.

De 16-35mm GM II is bovendien ’s werelds kleinste en lichtste F2.8 groothoekzoomlens, met een lengte van 111,5 mm en een gewicht van 547 gram. Dit maakt de lens ongeveer 20% lichter dan de originele 16-35mm GM.

Advertentie

De lens beschikt ook over de nieuwste XD (extreem dynamische) lineaire motoren van Sony, die zorgen voor een snelle en stille autofocus die geschikt is voor zowel foto- als videotoepassingen. In combinatie met de Alpha 1-camera van Sony (oftewel Sony a1) zijn continu-opnamen met hoge snelheid tot 30 fps mogelijk.

Qua bedieningsgemak en betrouwbaarheid biedt de 16-35mm GM II comfortabele bediening en prestaties die voldoen aan de behoeften van professionele en gevorderde fotografen en videografen. De lens onderdrukt focus breathing en zwaartepuntbeweging tijdens het zoomen, waardoor stabiele opnamen mogelijk zijn. De lens beschikt ook over een aan/uit-schakelbare diafragmaring en twee aanpasbare knoppen. Bovendien is de lens stof- en spatwaterdicht en voorzien van een fluorcoating om vuil gemakkelijk te kunnen verwijderen.

De 16-35mm GM II zal vanaf september verkrijgbaar zijn bij erkende Sony-dealers voor een prijs van €2.700,-. Tegelijkertijd zal de prijs van het originele 16-35mm GM-model worden verlaagd naar €2.500,-.

Sony kondigde deze week ook twee nieuwe camera’s aan, de A7CII en A7CR.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in