De derde DJI drone in de Mavic 3-serie is de Classic: de meest betaalbare professionele drone uit deze reeks. Laten we eens kijken wat hij kan - en wat niet.

Ongeveer een jaar geleden werden de Mavic 3 Standaard en Cine geïntroduceerd. De Mavic 3 Classic ziet er vrijwel hetzelfde uit. Hij heeft dezelfde behuizing, het O3+ transmissiesysteem, camera en 46 minuten vliegtijd. De accu’s van de Standaard en Cine zijn compatible met de classic. Dankzij het o# transmissiesysteem kun je tot maximaal 15 kilometer films streamen in 1080p/60p. Net als bij zijn broers is de Classic voorzien van sensoren aan alle zijden, die obstakels moeten vermijden.

Camera van de Mavic 3 Classic

De Mavic 3 Classic is voorzien van een 20MP Four Thirds-sensorcamera met een Hasselblad kleurprofiel. De 24mm lens heeft een kijkhoek van 84 graden met een variabel diafragma van F2.8-11. Je kunt tot 5,1K/50p en 4K/60p video filmen met H.264- of H.265-codecs en 10-bits D-Log. Slow motion video is ook mogelijk op 4K/120p of 1080p/200p. De telelens met 28x digitale zoom ontbreekt op de Classic.

Automatisch

Met de functie ActiveTrack 5.0 kun je onderwerpen volgen, zoals auto’s en mensen. MasterShots maakt een video van verschillende geautomatiseerde vluchtmodi en QuickShots stelt gebruikers in staat om Rocket-, Orbit- en Dronie-clips met een druk op de knop vast te leggen. DJI heeft een nieuwe functie uitgebracht genaamd ‘Cruise Control’. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt het ervoor dat de drone gestaag blijft vliegen met een vooraf bepaalde snelheid, zodat je jouw aandacht kunt richten op het vastleggen van beelden.

Prijs en beschikbaarheid

De Mavic 3 Classic kan worden bediend met de RC-N1, DJI RC of RC Pro afstandsbedieningen. Als stand-alone, zonder afstandsbediening, kost hij 1.499 euro. De aanschaf met een meegeleverde RC-N1-afstandsbediening kost 1.599 euro, terwijl het kiezen van de DJI RC de prijs opdrijft tot 1.749 euro. Een Fly More Kit, die twee Intelligent Flight-batterijen, een autolader, 3 paar propellers en een draagtas bevat, kan worden gekocht voor 649 euro. ND-filters en een groothoeklens worden apart verkocht.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


2 REACTIES

  1. Betaalbare drone? Als je CEO van Philips bent misschien, maar voor een hobbyvlieger vind ik € 2-3000 om de lucht in te gaan, stevig geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in