Mavic 3

De Mavic 3 is de meest geavanceerde drone die het Chinese bedrijf DJI tot heden op de markt heeft gebracht, al zeggen ze het zelf.

De Mavic-reeks is het stokpaardje van dronebouwer DJI, al dateerde het laatste model Mavic 2 inmiddels alweer van drie jaar geleden. Met de DJI Mavic 2 Zoom hebben we in 2018 het Belgische luchtruim nog onveilig gemaakt. Vandaag heeft DJI de productpagina voor de derde generatie Mavic-drones live laten gaan. Die krijgt de logische naam Mavic 3. Net zoals dat bij de Mavic 2 het geval was, zal de nieuwe lijn twee modellen krijgen: een gewoon model en een ‘Cine’-model. Al zijn de verschillen tussen beide drones niet zo heel groot.

DJI noemt de Mavic 3 de meest geavanceerde drone die ze ooit op de markt brachten. De focus ligt natuurlijk weer op fotografie. Het Chinese bedrijf werkte samen met het Zweedse Hasselblad, dat we goed kennen dankzij de OnePlus 9, om een duaal camerasysteem te ontwikkelen. Dat bestaat uit een primaire lens met een 4/3-sensor die de resolutie van de beelden optrekt en belichting bijstelt wanneer er minder natuurlijk licht voor handen is. De tweede lens is een telefotolens met 28x hybride zoom. Mavic 3 Cine voegt daar nog Apple ProRes 422 HQ aan toe. Met deze indrukwekkende cameraset-up maak je foto’s in 20MP en video’s aan een maximale beeldkwaliteit van 5.1K, waar de grens van de Mavic 2 Pro op 4K-video lag.

Beweging detecteren

Maar ook de overige specificaties van de drone kregen een upgrade. Zo is de DJI Mavic 3 uitgerust met omnidirectionele sensoren, zes fisheye-sensoren en twee groothoeksensoren, die potentiële obstakels vanop 200 meter afstand kunnen detecteren. Een verbetert AirSense-systeem waarschuwt je voor naburig vliegverkeer en creëert een geofence in moeilijke omgevingen. Ook de batterij is flink verbeterd. Mavic 3 kan 46 minuten onafgebroken in de lucht hangen, 15 minuten langer dan zijn voorganger. Tenslotte is nog de 1TB interne opslag van de Mavic 3 Cine het vermelden waard.

Mavic 3 is vanaf vandaag te koop via de webshop van DJI. De basisprijs is een flinke 2.099 euro. Wil je de drone nog uitbreiden met extra accessoires zoals een charginghub voor de batterijen en een draagzak, kan je het combipakket ter waarde van 2.799 euro aanschaffen. Wil je voor de DJI Mavic 3 Cine gaan, dan kost het combipakket maar liefst 4.799 euro.

mavic 3
Image Credit: DJI
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in