z9

De Nikon Z9 kan met nieuwe firmware zo'n vijf seconde langere serie-opnamen in RAW- en JPEG-formaat maken.

Nikon heeft nieuwe firmware voor de Z9 klaargezet, waarmee de camera langere burstseries kan vastleggen als je in RAW- en JPEG-formaat schiet. De firmware-update verlengt de tijd van 3 naar 8 seconden. Daarmee is de kans groter om de beslissende momenten bij snel bewegende onderwerpen in hoge resolutie vast te leggen.

Het gaat om de continu-opnamemodus van 20 beelden per seconde met de camera ingesteld op de formaten High-Efficiency RAW + JPEG BASIC. De door Nikon aangehaalde tijdsduur van 8 seconden is gemeten bij het fotograferen met een Nikkor Z 50mm f/1.8 S-objectief en een ProGrade Digital Kobalt 1700R-geheugenkaart van 325 GB. Voor andere configuraties zullen kortere tijden gelden. De burstduur is ook minder lang als de kaart in sleuf 2 is ingesteld voor back-up of als je instellingen als de automatische vertekeningscorrectie aan hebt staan.

Meer verbeteringen voor Z9

Firmwareversie 1.10 zorgt ook voor extra bedieningsgemak. Door de multi-selector naar rechts te drukken kun je nu ook de gemarkeerde opties in de lijst Criteria voor gefilterde weergave in het weergavemenu (de-)selecteren.

Advertentie

Verder verhelpt de nieuwe firmware een probleem dat er in specifieke omstandigheden voor zorgde dat SB-5000-flitsers niet synchroniseerden met de sluiter.

Firmwareversie 1.10 voor de Nikon Z9 kun je hier voor Windows en macOS downloaden, maar je kunt er ook de mobiele app Snapbridge voor gebruiken. In het downloadcentrum van Nikon en de app zullen in de toekomst meer firmware-updates volgen die onder meer videofuncties toevoegen en het bedieningsgemak en de functionaliteit voor zowel foto’s als video’s verder verbeteren.

Nikon introduceerde de Z9, een professionele systeemcamera met dubbele grip, in oktober van het vorige jaar. Lees hier onze eerste (zeer positieve) ervaringen met de camera.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in