Samyang AF 24-70mm

De Samyang AF 24-70mm is het eerste zoomobjectief van het bedrijf dat dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert.

Samyang Optics viert dit jaar haar 50-jarige bestaan en het markeert deze mijlpaal met de introductie van zijn eerste zoomobjectief, de Samyang AF 24-70mm F2.8 FE. Dit professionele zoomobjectief is ontworpen voor fullframe en APS-C camera’s met Sony E-mount.

Het zoomobjectief heeft een brandpuntbereik van groothoek tot kort tele en een groot open diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik. Het optische ontwerp van zeventien elementen in veertien groepen levert samen met de fullframe beeldsensors van Sony een superieure scherpte en contrast tot in de hoeken van het beeld. Daarvoor zijn twee ASP-, één H-ASP-, drie HR- en drie ED-lenselementen in de optica opgenomen. Het uit negen bladen opgebouwde diafragma en de toegepaste ASP- en ED-lensdelen zorgen voor een zachte en natuurlijk ogende bokeh. De minimale scherpstelafstand is slechts 35 centimeter.

Samyang AF 24-70mm is ook videospecialist

De 24-70mm is geoptimaliseerd voor het maken van foto’s én video. Voor video heeft het objectief een aantal specialistische functies aan boord. Zo zorgt het parfocale ontwerp ervoor dat de lens de scherpstelling vasthoudt op een onderwerp bij het in- en uitzoomen, een functie die gewoonlijk alleen beschikbaar is op professionele cine-zoomobjectieven. Het AF-systeem volgt het onderwerp nauwkeurig, snel en geluidloos, een groot voordeel bij het maken van video-opnamen.

De Samyang AF 24-70mm is voorzien van een rubberen scherpstelring met micropatronen voor een goede grip, die ook nog eens prettig aanvoelt. De diverse afdichting tegen weersinvloeden beschermen het objectief daarnaast tegen lichte regen, sneeuw en stof.

De Custom Schakelaar op het objectief kan zo worden ingesteld dat het gebruikt kan worden om het diafragma in te stellen door aan de scherpstelring te draaien (in de AF-stand). Met behulp van het optionele Samyang Lens Station kan de functie van de schakelaar naar eigen voorkeur worden ingesteld. Meer functies zullen in de toekomst worden toegevoegd door middel van firmware-updates

De Samyang AF 24-70mm F/2.8 FE voor de Sony E-mount heeft een adviesverkoopprijs van net geen 900 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in