ProArt Studiobook

Met de ProArt Studiobook (Pro) en Vivobook Pro richt Asus zich op kritische en kleurbewuste professionele beeldbewerkers.

ASUS heeft aangekondigd zijn portfolio mobiele computers voor beeldbewerkers flink uit te breiden. Het bedrijf lanceert een aantal nieuwe ProArt Studiobook en Vivobook Pro laptops die verkrijgbaar zullen zijn met verschillende configuraties.

De nieuwe ProArt Studiobook Pro, ProArt Studiobook en Vivobook zijn ’s werelds eerst 16inch-laptops met een 4K OLED HDR-scherm. Die zijn gecertificeerd volgens de normen van VESA DisplayHDR 600 True Black. ASUS kalibreert de displays in de fabriek, zodat ze ook voldoen aan de normen die Pantone Validated stelt. Bovendien is de ProArt Studiobook Calman Verified, wat betekent dat het display ervan een 100% dekking van het DCI-P3-kleurengamma heeft. Gezien deze certificaties is het duidelijk dat ASUS zich met deze machines richt op toepassingen waarbij de kleurnauwkeurigheid essentieel is.

Control Dial op ProArt Studiobook-modellen

De ProArt Studiobook- en Studiobook Pro-modellen hebben dezelfde behuizing en schermen met een helderheid van 550 nit en een verversingssnelheid van 60 Hz. De laptops zijn bovendien voorzien van Asus’ nieuwe control dial. Deze draaiknop bevindt zich linksboven van het trackpad van de laptop. Met de control dial kun je rotaties in verschillende toepassingen programma’s uitvoeren. Natuurlijk is de knop in elk geval compatibel de meest gebruikte creatieve toepassingen van Adobe zoals Photoshop, Premiere Pro en Lightroom.

Potentiële kopers kunnen kiezen uit veel opties wat betreft processor en grafische mogelijkheden. Zo is er voor de ProArt Studiobook 16 OLED de keuze uit processors in de AMD Ryzen 500 H-serie en een Intel Xeon-processor van de derde generatie. Opties voor de grafische verwerking bestaan uit de NVIDIA RTX A2000 en A5000 kaarten.De ProArt Studiobook 16 Pro OLED kan worden geconfigureerd met een processor uit de AMD Ryzen 5000 H-serie of een Intel Core i7-processor. Wat betreft grafische kaart kan je bij deze laptop kiezen voor een NVIDIA GeForce RTX 3060 of een RTX 3070.

Elke ProArt Studiobook bevat twee SSD’s en heeft maximaal 64 GB aan 3200 MHz DDR4 RAM-geheugen aan boord. Een SD-kaartlezer en aansluitingen voor Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2 Type-C en HDMI 2.1 zijn ook aanwezig. De ProArt Studiobooks zijn vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar.

ProArt Studiobook

Vivobook Pro

Asus heeft ook drie iets goedkopere Vivobook Pro-laptops aangekondigd, met beeldschermen van 14, 15,6 en 16 inch. Ook hier betreft het weer OLED-schermen om te kunnen voldoen aan de eisen van de professionele beeldbewerker. Deze notebooks kunnen worden geleverd met een Intel Core i7 of Ryzen 5000 H-serie CPU en grafische kaarten tot een NVIDIA RTX 3050 Ti.

De Vivibook Pro-modellen zijn voorzien van een virtuele versie van de eerder beschreven Control Dial, door ASUS DialPad genoemd. Deze werkt op het trackpad in verschillende toepassingen uit het Creative Cloud pakket van Adobe. De laptops bezitten maximaal 32 GB RAM werkgeheugen en 1 SSD van 1 terabyte. Ook de Vivobook Pro’s zullen in het laatste kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zijn.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in