gratis toegang tot Creative Cloud op afstand

De tools uit het Creative Cloud-pakket worden tot en met 31 mei 2020 aangeboden aan studenten en leraren die niet naar school mogen.

Adobe biedt wereldwijd studenten en docenten vanaf vandaag gratis toegang op afstand tot de applicaties van Creative Cloud. Het bedrijf wil zo voldoen aan de toegenomen vraag naar leren-op-afstand-oplossingen vanwege de maatregelen in verband met de wereldwijde verspreiding van het coronavirus. Alle studenten en leraren die normaal gesproken alleen op een school of een campus toegang hebben tot de applicaties van Creative Cloud en nu moeten thuisblijven vanwege het coronavirus, komen in aanmerking voor de gratis service.

Adobe wil met de uitgebreide toegang tot Creative Cloud het afstandsonderwijs vergemakkelijken, nu in steeds meer landen scholen vanwege de COVID-19-pandemie worden gesloten en noodgedwongen moeten overstappen op online leren. “We denken dat het mogelijk is om cursussen, teamwerk en studentenvoortgang op schema te houden door thuis toegang tot Creative Cloud voor studenten en docenten te bieden”, aldus het bericht op het blog van Adobe.

Tijdelijke licentie voor gratis toegang tot Creative Cloud op afstand

Om de toegang tot de CC-apps te krijgen moet de IT-beheerder van de onderwijsinstelling bij Adobe een tijdelijke licentie aanvragen. De licentie maakt het voor studenten en docenten mogelijk om thuis de Adobe Creative Cloud-software te gebruiken. De aanvraag kan men op deze pagina indienen, hier is ook meer informatie over de service en de procedure te lezen. Als de aanvraag is goedgekeurd, hebben de medewerkers en leerlingen van de instelling tot 31 mei 2020 op afstand toegang tot de applicaties van CC. Als de onderwijsinstelling vóór eind mei weer opent, stopt de gratis tijdelijke licentie op dat moment.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in