Vario-Elmarit-SL 24-70

De Vario-Elmarit-SL 24-70 mm F2.8 is een standaardzoom voor camera's met een L-mount, en ook beschikbaar in twee kits met Leica-camera.

Leica heeft een nieuwe standaardzoomlens voor camera’s met een L-lensvatting aangekondigd. De Vario-Elmarit-SL 24-70 f/2.8 ASPH. is geschikt voor reportage-, reis-, studio-, architectuur- en landschapsfotografie, maar ook voor portretten, close-ups en videoproducties. Het universele objectief heeft een hoge lichtopbrengst van f/2.8 over het gehele bereik. Het diafragma van elf lamellen kan je tot f/22 dichtknijpen. De zoom komt ook beschikbaar in een kits met een Leica Sl2 of SL2-S.

De standaardzoom heeft een intern optisch ontwerp met negentien lenselementen in vijftien groepen. Daarvoor zijn er drie voorzien van een asferisch oppervlakken. Negen speciale glaselementen met een gedeeltelijke dispersie moeten zorgen voor een goede chromatische correctie over het gehele brandpuntbereik.

Stille focusmotor in Vario-Elmarit-SL 24-70 mm

De interne scherpstelling is gebaseerd op een enkel, lichtgewicht lenselement. Die is gekoppeld aan een stille stappenmotor die de lens snel en nauwkeurig laat focussen. Dat kan bij 24 mm tot op een minimale focusafstand van 18 centimeter bij een maximale vergroting van 0,34x. In de telestand is de minimale scherpstelafstand 38 centimeter en de vergroting 0,22x.

Leica Vario-Elmarit-SL 24-70 f/2.8 ASPH heeft een lengte van 123 millimeter en een maximale diameter van 88 millimeter. Het objectief weegt 856 gram en kan worden voorzien van 82mm-filters. De metalen behuizing is beschermd tegen binnendringend water en stof. Daardoor kan je de Vario-Elmarit-SL 24-70 ook zorgeloos in uitdagende situaties inzetten.

De Leica Vario-Elmarit-SL 24-70 mm F2.8 ASPH komt deze maand beschikbaar voor een prijs van 2590 euro. Daarnaast zal de zoom verkrijgbaar zijn in twee sets. De combinatie met de Leica SL2-S kost 6490 euro, inclusief een Leica SL2 betaal je 7990 euro.

Vario-Elmarit-SL 24-70

Bekijk hier een aantal voorbeeldfoto’s gemaakt met de Vario-Elmarit-SL 24-70 door Leica-ambassadeurs.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in