Instax Mini 40

De analoge Fujifilm Instax Mini 40 heeft een retro behuizing, een selfiespiegel, een flitser en automatische belichtingsfuncties.

Met de Instax Mini 40 introduceert Fujifilm zijn nieuwste telg in het instax-assortiment. De analoge instantcamera deel veel specificaties met de Mini 11, alleen zijn die bij Mini 40 gebouwd in een behuizing met een retro uiterlijk.

De Instax Mini 40 is ontworpen om gemakkelijk draagbaar te zijn en weegt daarom slechts 330 gram. Dat is zonder batterijen, riem en filmpak. Ook past de camera met afmetingen van 104 x 121 x 65 mm comfortabel in één hand. De glanzend zwarte camerabehuizing is afgewerkt met een hoogwaardige textuur en geaccentueerd met zilveren accenten. Het resultaat is stijlvolle, tijdloze look, in lijn met andere, digitale camera’s van Fujifilm zoals de X-E4.

De nieuwe Instax heeft (net als de Mini 11) een 60mm-lens, wat overeenkomt met 35 mm in full-frame formaat. Dit objectief bestaat uit twee lenselementen. Ook heeft de Mini 40 naast het voorste lenselement een spiegeltje dat je helpt bij het kaderen van selfiefoto’s. Ook is de camera voorzien van een optische zoeker met 0,37x-vergroting en een ingebouwde flitser. Die laatste heeft een effectief flitsbereik van 0,3 tot 2,7 meter en een oplaadtijd van maximaal 6,5 seconde.

Automatische functies Instax Mini 40

De automatische belichtingsfunctie van de Mini 40 detecteert automatisch het niveau van het omgevingslicht wanneer de ontspanknop wordt ingedrukt. Met deze gegevens optimaliseert het toestel de sluitertijd en de flitsoutput voor de scène. Zo kunnen ook beginnende Instax-gebruikers correct belichte foto’s maken. Het toestel heeft ook een modus voor het maken van selfies en close-ups. Deze legt onderwerpen op een afstand van 30 tot 50 centimeter goed vast. De functie schakel je simpelweg in door de voorkant van de lens naar buiten te trekken als de camera aanstaat.

Afhankelijk van de omgevingstemperatuur duurt het ontwikkelen van een foto ongeveer 90 seconden. De Mini 40 wordt gevoed met twee AA-batterijen, waarmee je ongeveer 100 afdrukken kan maken.

Samen met de Instax Mini 40 lanceert Fujifilm ook een nieuwe instantminifilm, genaamd Contact Sheet. Deze simuleert het uiterlijk van het contactblad en is ontwikkeld als eerbetoon aan de klassieke filmfotografie.

De Fujifilm Instax Mini 40 is vanaf 21 april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99,99 euro. Op dezelfde datum moet ook de Contact Sheet minifilms in de winkel liggen, met een prijs van 9,99 voor een verpakking van tien stuks.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in