Sony a7S III

Firmwareversie 2.00 voor de a7S III is nu te downloaden van de supportsite van Sony en biedt een kleurprofiel dat betere huidtinten toont.

Sony heeft vorige week een nieuwe firmware-update voor de lichtgevoelige fullframe a7 III openbaar gemaakt. Met de nieuwe firmware, versie 2.00, kunnen gebruikers de camera instellen op S-Cinetone. Dit nieuwe kleurenprofiel zorgt voor een betere reproductie van de huidtinten doordat het meer kleurtinten vastlegt. Volgens Sony levert S-Cinetone natuurlijke middentonen die essentieel zijn voor een gezond ogende huidskleur, plus zachte kleuren en prachtige highlights. Het profiel is gebaseerd op technologie die is ontwikkeld voor Sony’s professionele Venice-camera en is momenteel ook beschikbaar in zijn fullframe camera’s FX9, FX6 en FX3.

Ook betere stabilisatie

Firmwareversie 2.00 voor de a7S III voegt ook ondersteuning toe om “Steady Shot op Active in te stellen tijdens het opnemen van een film met S&Q Frame Rate”. Dit komt erop neer dat de update de actieve modus met optische beeldstabilisatie over vijf assen verbetert. De instelling kan niet worden geselecteerd als de S&Q Frame Rate is ingesteld op 120 fps/100 fps of hoger.

Sony zegt verder dat de update ook de algehele stabiliteit van de camera verbetert. Je kan firmwareversie 2.00 voor de Sony a7S III downloaden op de supportpagina’s van Sony. Houd er rekening mee dat Sony macOS Big Sur op dit moment niet ondersteunt.

Over de Sony a7S III

De a7S III is een zeer lichtgevoelige camera met een fullframe sensor. Het toestel is voorzien van een nieuwe BSI CMOS-sensor met 12 megapixels en de Bionz XR-beeldprocessor. Die zorgen voor een dynamisch bereik van 15 stops en een ISO-bereik van 80-102400, dat kan worden uitgebreid tot 40-409600. Bovendien kan de camera filmen in 4K-kwaliteit tegen 120p.

Een ander hoogstandje is de elektronische zoeker met een zeer hoge resolutie. De camera heeft verder een modern autofocussysteem dat gebruikmaakt van 759 fasedetectiepunten die 92 procent van de beeldsensor bedekken. De AF herkent en volgt in zowel foto- als videomodus personen, ogen en dieren.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in