CP⁺2021

CP⁺2021 vindt dit jaar geheel online plaats en is gratis te bezoeken. Er worden een aantal interessante nieuwe producten verwacht.

“Elk nadeel heb z’n voordeel” zei Nederlands beroemdste voetballer ooit. Deze wijsheid gaat ook op voor de corona-impact op de fotografiemarkt. Want waar we eerst niet zomaar de hele wereld over konden vliegen om alle fotografie-evenementen te bezoeken, kunnen we sommige ervan nu online bijwonen. En vaak nog gratis ook. Dat geldt ook voor de CP⁺-beurs, die sinds 2010 in Japan plaatsvindt.

De Camera & Imaging Products Association oftewel CIPA is de organisator van de bekende beurs. Deze internationale branchevereniging bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling, productie of verkoop van beeldvormende apparaten zoals digitale camera’s. De organisatie publiceert maandelijks cijfers over de industrie, maar organiseert ook beurzen als de CP⁺. Vorig  jaar moest CIPA de beurs nog afgelasten vanwege het uitbreken van de coronapandemie. Dit jaar pakt de organisatie het anders aan en maakt van CP⁺2021 een virtueel event.

Vroeg op voor CP⁺2021

De fotografiebeurs vindt dit jaar plaats van donderdag 25 tot en met zondag 28 februari. Voor CP⁺2021 hoef je dus geen duur ticket naar Tokio aan te schaffen, en er zijn ook geen verdere kosten aan het bijwonen gebonden. Je kan je namelijk geheel gratis registreren op de website van de beurs. Vanwege het tijdsverschil met Brussel van acht uur, zul je wel vroeg uit je bed moeten (of het event vanonder de lakens volgen) als je er live bij wilt zijn. Maar omdat de uitzendingen nog beschikbaar zijn tot eind maart, kan je de presentaties ook op meer schappelijke tijden bekijken.  

Volgens de organisatoren biedt CP⁺2021 “een overvloed aan inhoud zoals organisatorevenementen, exposantenevenementen en diverse seminars”. In totaal heeft de beurs twintig exposanten weten te strikken, die diverse livestreams zullen verzorgen. Daaronder bevinden zich nagenoeg alle bekende camera- en lensfabrikanten. CP⁺2021 zal ook zijn eigen evenementen livestreamen, te beginnen met de keynote speech door de president van de CIPA, Masaya Maeda. Die zal kan je vanaf 5.00 uur ’s ochtends bekijken.

Deze producten verwachten we

Van een aantal exposanten zijn er al details gelekt over producten die zij op de CP⁺2021 willen aankondigen. Zo zijn wij van Shoot erg benieuwd naar de specificaties van onder meer de Sony FX3 filmcamera met E-lensvatting en een nieuwe camera van Sigma. In hoeverre zal die afwijken van de door ons geliefde Sigma fp? Zie hieronder meer producten die naar verwachting op CP⁺2021 worden bekendgemaakt. Ook zijn er geruchten dat Nikon, Leica en Canon de online beurs aangrijpen om nieuwe producten aan het publiek te tonen.

 • Sony FX3 cinecamera
 • Sigma fp L
 • Pentax K-3 Mark III
 • Sharp MFT 8k-camera
 • Voigtlander APO-LANTHAR 35mm f/2 Aspherical
 • Voigtlander ULTRON Vintage Line 35mm f/2 Aspherical Type II
 • Sigma 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary
 • Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6 OIS
 • Meyer Optik Görlitz Primoplan 58 f/1.9 II
 • Venus Optics Laowa Argus f/0.95 objectieven
 • Venus Optics Laowa 12-24mm f/5.6
 • Nieuwe objectieven van 7artisans
 • Pentax D-FA 50-300mm f/4.5-5.6
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

 1. Als OLYMPUS gebruiker kijk ik uit naar wat OM DIGITAL SOLUTIONS in zijn mars heeft?
  Ze zullen nu op de CP beurs de achterkant van hun tong moeten tonen
  Doen ze dat niet dan zullen meer en meer gebruikers beginnen af te haken
  Dat kan ik hun alvast voorspellen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in