on1 360

ON1 360 synchroniseert de foto's die jij wilt in de cloud, zodat je ze op elke telefoon, tablet of desktop kan bekijken en bewerken.

Zoals eerder aangekondigd biedt de ontwikkelaar van beeldbewerkingssoftware ON1 Photo RAW vanaf vandaag ook een mobiele versie van zijn software, ON1 Photo Mobile. Via zijn eveneens nieuwe dienst ON1 360 moet deze app naadloos samenwerken met de desktopversie van ON1 Photo RAW. ON1 360 biedt zo een totale workflow voor fotografen, waarmee zij op foto’s kunnen maken, bewerken en synchroniseren op en tussen meerdere computers en mobiele apparaten.

Om gebruik te kunnen maken van ON1 360 is ON1 Photo RAW geüpdatet naar versie 2020.5. Naast integratie van de synchronisatiedienst bevat de desktopsoftware prestatieverbeteringen, ondersteuning voor nieuwe camera’s (zoals de Nikon D6 en Sony ZV-1) en lenzen, en bugfixes. Van de nieuwe app ON1 Photo Mobile is er zowel een versie voor iOS, iPadOS en Android.

ON1 360 maakt je foto’s overal beschikbaar

De kern van ON1 360 is de nieuwe cloudopslagservice en synchronisatietechnologie. Fotografen kunnen zelf kiezen welke foto’s ze willen synchroniseren, waarbij het niet uitmaakt of de originelen op een mobiel apparaat, een computer, een externe harddisk of op een netwerkstation zijn opgeslagen.

Advertentie

De dienst zorgt ervoor dat de geselecteerde bestanden, inclusief metadata en bewerkingen toegankelijk zijn voor elk apparaat. ON1 360 kan ook hele albums en gecatalogiseerde mappen synchroniseren. De dienst ondersteunt alle bekende fotoformaten. Als alternatief voor het synchroniseren van de grote, originele RAW-bestanden biedt ON1 de mogelijkheid deze te synchroniseren in een eigen gecomprimeerd RAW-formaat. Omdat dit 75 procent kleiner is dan een normale RAW, kan je hiermee online ruimte en opslagkosten besparen. Het eigen ON1 360 RAW-formaat zou dezelfde zichtbare beeldkwaliteit met hetzelfde toon- en kleurbereik bieden als het origineel.

ON1 Photo Mobile

ON1 Photo Mobile gebruikt de verwerkingsengine die is ontwikkeld voor ON1 Photo RAW. De app biedt de belangrijkste bewerkingsfuncties van de desktopsoftware, met regelmatige updates wil ON1 ervoor zorgen dat de twee programma’s steeds meer dezelfde mogelijkheden gaan bieden. Op dit moment zijn de meest belangrijke aanpassingen in de belichting, kleuren en scherpte met de app mogelijk. Ook zijn er een vijftal ingebouwde filters voor o.a. zwart-witfoto’s, het toevoegen van filmkorrel, gerichte kleuraanpassingen en vignettering.

Naast een bewerkingsmodule heeft de app ook een camerafunctie, zodat je er direct foto’s in kan maken. De cameramodus kan bestanden in RAW-formaat opslaan en biedt een handmatige modus om bijvoorbeeld de belichting en scherpstelling te bepalen. ON1 Photo Mobile is gratis voor iedereen.

Kosten van ON1 360

ON1 Photo RAW 2020 blijft ook zonder de 360-dienst beschikbaar als eenmalige aankoop. Om gebruik te maken van de synchronisatiemogelijkheden van ON1 360 moet je er een abonnement voor afsluiten. Je kunt ON1 360 aanschaffen met of zonder ON1 Photo RAW 2020.5, en met 200 GB of 1 TB opslagruimte. Heb je de desktopsoftware al, dan betaal je maandelijks 6,69 euro of net geen 67 euro per jaar voor ON1 360 met 200 GB opslag. Met 1 TB opslag is dit ongeveer 11 respectievelijk 123 euro.

Voor een 200GB-abonnement met ON1 Photo RAW 2020 betaal je 8,92 euro per maand of 100 euro per jaar. Een abonnement op de software en 1 TB ON1 360 kost 17,85 euro per maand of iets meer dan 200 euro per jaar. Bekijk alle mogelijkheden voor abonnementen en prijzen op de website van ON1.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. Werk al enkele jaren met ON1 maar jammer dat deze programma’s niet in het nederlands te verkrijgen zijn en volgens ON1 niks aan willen doen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in